Det liv man lever. I virkeligheden.

louise raaschou 2020Nogle hverdagsøjeblikke på matriklen ville muligvis bekymre myndighederne. Muligvis ville man blive sat under observation.

Snart vil matriklen blive filmet af kommunale droner. Jo, jo, den er god nok. Lokalområdet skal have fjernvarme, og de, der har ansvaret, vil være helt sikre på, at fliser og ukrudt genetableres korrekt efter gravearbejdet. Flinke folk, de kommunemennesker og på ingen måde en gruppe voyeurs, som det understreges i Drone Info til Borgerne: Overvågning er ikke formålet. Desuden vil ansigter og nummerplader blive sløret, så der er altså ingen risiko for, at Niels i Teknik & Miljø kan tilrane sig irrelevant info. 

Men alligevel. Info vil der være rigelig af, viderebragt til fremmede, som ikke kender mig. Kommunale fremmede. 

Måske har de oveni købet beføjelser, der strækker sig længere end til flisernes hældning; og hvis ikke, så kender de helt sikkert nogen, der har.

Den tanke kan godt bekymre mig lidt. For hvor tæt på kommer de her droner egentlig - snakker vi snapshots gennem ruderne? (Ganske vist ikke pudset siden første lockdown i ’20, but still. De er altså gennemsigtige.) 

Et hvert dronebåret indblik vil jo være helt uden kontekst, så Niels & Co vil udelukkende få et øjebliksbillede uden sammenhæng eller forklaring. 

Og det er jo ikke til at sige, hvordan det vil blive opfattet. Måske vil noget af den visuelle dokumentation ligefrem blive misfortolket; måske vil Niels liiiige sende en mail, med vedhæftede øjebliksbilleder, til kollegaen i Handikap & Psykiatri:

 Fra: Niels TM
Til: Majbritt HP
Emne: Mulig ustabil borger
Hej Majbritt. Kast lige et blik på det her. Har I hende i jeres system?

 Og Majbritt vil åbne vedhæftninger for derefter fluks at gå i gang med at undersøge, om jeg har mindreårige i min varetægt. I hvert fald hvis dronen var zoomet forbi fornylig ...

Drone 320, image 17, mandag kl 06.46:
Kvinde står i køkken. Kvinde iført forvasket t-shirt og fugleredehår. Køkken bærer præg af manglende orden. Stikflammer kan anes i hjørne af image.

Det ser jo ud ad helvede til, men honestly, det var bare én af de morgener. (Det med stikflammerne, mener jeg. Morgenhår og køkken helt almindelig tilstand.) 

Det var brødristeren. Sådan en hypersmart, pop-up ting, hvor brødskiver skal være en præcis tykkelse, fordi de ellers sidder fast i hypersmarte, pop-up mekanisme. Så det sker jævnligt. 

Dagen før havde jeg fået vristet det meste af en rugbrødsskive fri. Resten gik der så ild i om morgenen, hvilket jeg ikke var helt forberedt på. Til gengæld brændte det ud af sig selv, og soden på væggen var lige til at vaske af.

Drone 320, image 24, tirsdag kl 18.05:
Kvinde foran bærbar. Zoom på image viser shopping side på nettet. Varer i kurv bærer præg af forstyrret virkelighedssans og illusioner. Beløb til betaling kan omregnes til en del af ejendomsskatten. (OBS! tjek med Carsten i Bolig & By.)

Jeg kan simpelthen ikke forklare det. Jeg bliver bare en blank trunte, når jeg falder over en reklame for et eller andet skønhedsprodukt. Hvis den lover, at persisk akacie, mikroalger og thermalsk kildevand kan fjerne rynker og gøre mine ben længere - så tror jeg på det. 

Altså, der er vel også en grund til, at produkterne er så dyre; det må jo være fordi, de virker.

Drone 320, image 38, torsdag kl. 20.15:
Kvinde står i køkken foran stort køkkenskab. Hun er omgivet af poser, dåser og bøtter med diverse kolonial. Gulv bærer præg af mel. Det gør kvinde også. Kvinde støvsuger skab.

Jeg medgiver: En lille smule vanvittigt: Hello, Paranoia City. Men bare fordi man er paranoid, betyder det jo ikke, at der ikke er nogen efter én, som de siger. 

Og noget var gået efter noget i køkkenskab. Nu er jeg ikke imod biodiversitet, vil jeg godt lige understrege. Faktisk er jeg ret large i den retning og accepterer både mus og den enkelte flagermus i ny og næ indendørs. I sommerhuset. 

Men fand’me ikke tofarvet frømøl i kolonialvarerne, hjemme på matriklen. Gik i hysteri mode. Flåede alt ud, smed alt ud, også dåserne med torskerogn, som jeg ikke forstår, hvorfor jeg nogensinde købte, men som jeg ikke har kunnet smide ud, fordi det er madspild. 

Rengjorde – også på den hysteriske måde – og sluttede af med at tømme en ekstra large, supersize Dø-Kryb-Dø! insekt-spray ind i skab. Som stadig står tomt, fordi insektspray muligvis er maks giftig og kun til landbrug. 

Drone 320, image 65, fredag kl 00.15:
Kvinde i stue. Hun har et vinglas i hånden. Kvinde bærer præg af at danse. Alene. Lydfil, (drone 320, sound 8), opsnapper Gasolin. 

Arj, ok. Kan jeg virkelig være den eneste? Hvis det er tilfældet, så vil jeg på det varmeste anbefale det. 

Få ting renser hovedet som en omgang floor i selskab med sig selv, fed musik og adskillige glas af den gode. Så bite me, hvis det ser sært ud.

Fra: Majbritt HP
Til: Niels TM
Emne: Re: Mulig ustabil borger
Hej Niels. Jeg har tjekket borger. Umiddelbart ingen planer om intervention, men hun er sat på observationslisten.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk