It was the summer of ‘21

louise raaschou 2020Sommeren, hvor intet skete. Blev alligevel holdt vågen om natten af både aber og udslæt fra glasuld.

Så var der lige en sommer. Seks uger, der nu føles, som om de bare strøg forbi. Bevares, nogle af dem blev da mere bemærket end andre, og jeg har lagt mærke til, at det oftest hænger sammen med niveauet af planlægning på matriklen. Men i det store og hele flød tiden bare sammen kun afbrudt af lidt ferie med poderne, enkelte vaccinebivirkninger, et glasuldssammenstød og det sædvanlige kaos. Og nå ja, en mand. 

Forventning om at juni måneds studenterfest var vel overstået:

Ret stor.

Spor efter studenterfest:

Ret mange. Ryddede op på den sædvanlige måde: Ting, der ikke lige umiddelbart har en fast plads, bliver stående. Som de mange flasker tonic, der stadig står i en kasse på terrassen. (Der er ikke mere gin.) Eller når det skal være effektivt: Ting bliver flyttet uden for synsfelt. Det til lejligheden indkøbte festtelt, for eksempel, som i pakket form havde størrelse som en lille træplade. Umuligt at komprimere ned i lille pladestørrelse igen. Nu nødtørftigt proppet ned i fire store affaldssække, som ligger bag huset. Heldigvis også umuligt at se fra vinduer, jeg skal bevæge mig rundt om hus for at blive konfronteret med krøllede, uhåndterbare kæmpestykker presenning og fire hundrede tilhørende metalstænger. Efter sommerens mange skybrud er det hele nu også vådt. Holder mig foran hus.

Bivirkninger efter vaccine:

Lidt slemt efter første stik. Lå influenza-ish ramt på sofaen halvandet døgn. Ældste pode så bekymret, at han tilbød at rydde op i køkken.

WTF? bivirkninger efter vaccine:

Skulle nu være beskyttet mod covid, og tak for det. Det er alletiders, virkelig. Til gengæld får jeg nu alt andet. Før havde mit immunforsvar det aldeles glimrende, det var intet mindre end ypperligt. Har for fanden da levet et helt liv uden nogensinde at have haft brug for pencillin. Blev så vaccineret. Har efterfølgende haft: Heftig, tre dages snotte-småfeber-forkølelse. Halsbetændelse - for første gang nogensinde - som guddødeme krævede penicillinbehandling(!!) Samt et udbrud af forkølelsessår, som jeg ellers ikke har set noget til de sidste tyve år. Alt sammen inden for halvanden måned. En tilfældighed? I think not. Forbereder mig nu på et corona-frit liv med jævnlige betændelser i bihuler, hals og mellemøre, lange influenza-stræk to gange årligt og måske en enkelt omgang kolera. 

Eksotisk udlandsferie med poderne:

Ingen. Kunne stadig ikke overskue at forlade landet og risikere at strande i lockdown i et eller andet Tjæreborg-helvede på ubestemt tid. 

Eksotisk hjemmeferie med poderne:

En. Til Lolland. Alt rigeligt eksotisk. Alene det, at man kan køre i flere timer uden at støde på en eneste tankstation eller andet kaffested, var en helt ny oplevelse. Til gengæld kan man købe nyopgravede kartofler vildt mange steder på sådan en strækning. 

Eksotiske dyreoplevelser med poderne:

En hel del. Også på Lolland. I Knuthenborg Safaripark, hvor yngste søn klappede pelsen af æslerne og havde gjort det samme ved lemurerne, hvis ikke en safariparkmand konstant havde stået lige ved siden af, fordi det er forbudt at klappe pelsen af lemurerne. Nappede en overnatning i parken, i en hytte tæt på et par hundrede bavianer. Som var det eneste ledige. Da det gik op for mig, at det var sommerferie, var alle hytterne ved elefanter, ulve og giraffer for længst booket. Men ikke abehytterne. Forklaring kom i løbet af (hele) natten, hvor aber, som kan skrige absurd højt på en helt utrolig skinger måde, kontinuerligt sloges om sovepladserne i de høje grene. Meget Out of Africa, meget lidt søvn. Vælger nok sommerfuglesletten en anden gang.

Ny, uudnyttet plads i baghave:

Adskillige meter, takket være genboers ønske om nyt, fælles hegn, og deraf følgende nødvendig fjernelse af ti meters vildtvoksende, kæmpebuskads på min side. (Genboer skulle kun fjerne gamle hegn.)

Ideer til udnyttelse af ny plads i baghave:

Foreløbig en. Et drivhus er oppe at vende i plenum, og står det til yngste pode, er kun det største godt nok. Dreng snakker om et walk-in drivhus og har allerede googlet ’mærkelige planter til haven.’ Prøvede at få godkendt en Titan Arum i håb om, at jeg ikke ville opdage, at der var tale om den latinske betegnelse for en såkaldt ”Ligblomst”: Verdens mest ildelugtende plante, stinker som råddent kød og bræk, når den blomstrer. Møgunge.

Planlagte ferieprojekter:

Alt for mange. Nogle af dem syltet fra sidste ferie. Sjit, altså.

Gennemførte ferieprojekter:

Et. Tredive isoleringsplader af glasuld skulle flyttes ved sommerhus - fra udendørs, tåbelig placering til overdækket, lidt mindre tåbelig placering. Manuelt, én plade ad gangen. Havde derfor husket handsker. Havde ikke taget højde for årets absolut varmeste dag, og mens hænder var glimrende beskyttet, var det ikke tilfældet med mine bare arme og ben. Glasuldssplinter kan ikke skylles væk i bruseren, fandt jeg senere ud af, og jeg kan derudover oplyse, at en fnugrulle kun giver meget kortvarig lindring. Der gik et døgns tid, før min hud holdt op med at klø og svie, for det gør den, når man er i kontakt med glasuld. Som ethvert barn ved.

Medvirkende årsag til ikke gennemførte ferieprojekter:

Den dér mand. Meget sød, meget dejlig. Og helt utrolig rummelig. Tror jeg beholder ham.

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk