Flere caféer genåbnede  – andre venter lidt endnu

  • Redaktionen

stig thorsteinsson april 2021Onsdag 21. april åbnede flere af Ørestads caféer igen, og nogle af dem med helt nye initiativer. Andre var stadig usikre på genåbningen.

Onsdag 21. april markerede et nyt skridt i regeringens genåbningsfase, hvor bl.a. spisesteder efter den nye genåbningsaftale fra 16. april måtte genåbne for indendørs- og udendørsservering. Det betyder, at man igen kan få serveret en caffe latte på et fortov i Ørestad eller nyde en friskstegt bøf og et glas vin med udsigt over Kalvebod Fælled. Vi talte med nogle af restauratørerne i dagene op til åbningsdagen:

COBRAcph bager på et nyt initiativ
Hos COBRAcph på Asger Jorns Allé er man klar med bænke og puder foran caféen, når det bliver onsdag, og indehaver Mette Bugge har set frem til denne dag: 
”Vi glæder os til at se vores kunder igen kommer og sidder her. Det bliver dejligt,” fortæller hun.

COBRAcph brygger samtidig på et nyt initiativ til Ørestads borgere og små erhvervsdrivende. De vil efter planen starte et lørdagsmarked, hvor de lokale erhvervsdrivende får en bod på gaden, som borgerne kan komme forbi og handle ved. Det skal ifølge Mette Bugge skabe sammenhold og mere synlighed for butikkerne i området:
”Initiativet, der hedder Spark Ørestad I gang er tiltænkt de erhvervsdrivende, så fx Thorsteinsson’s kan få en lille bod ved os og sælge vin. Det vil skabe sammenhold, og vi vil gerne finde lokalt funderede butikker og leverandører, som kunne se en idé i at have en platform på gaden i Ørestad. Det kunne eksempelvis også være vores lokale grøntgård fra Dragør,” fortæller hun.

Mette Bugge venter fortsat på, at markedet bliver godkendt af kommunen, og håber på at det allerede kan starte lørdag 24. april. Lørdagsmarkedet vil foregå på gadehjørnet ved COBRAcph, og boderne skal være åbne fra kl. 10 til 13. 

Restaurant 8tallet med udvidet areal på menukortet
Hos Restaurant 8tallet er indehaver, Timo Hoffman, klar til servering på et større udendørsareal, men der venter også udfordringer med coronapas, afstandskrav og vejret.
”Vi glæder os helt vildt, men det er også med rystende hænder. Det er noget bøvl med coronapas, og det er ubehageligt at skulle være politimand, men vi må gøre det, der skal gøres. Når en medarbejder skal tjekke coronapas, er det en ekstra udgift, vi ikke har brug for nu. Jeg havde håbet på, at genåbningen kunne bygge på mere tillid,” siger Timo Hoffman og tilføjer, at det kan blive en udfordring, hvis folk skal vente i kø for at blive tjekket for coronapas. 

Det glæder ham, at afstandskravet bliver 1 meter mellem gæsterne udendørs:
”Det ville ikke være en god forretning, hvis fire mennesker skulle have f.eks. 30 kvm. Så de nye regler er godt for os og naboerne,” fortæller han. 

Restaurant 8tallet åbner på onsdag kl. 11. Hvis vejret bliver godt, vil de satse på at slå dørene op til deres store terrasse allerede kl. 8.

Uvished hos Thorsteinsson’s
”Vi åbner ikke for udendørsservering. Ikke når vejret er, som det er,” fortæller indehaver Stig Thorsteinsson fredag 16. april. 
Butikken har kun en enkelt medarbejder på ad gangen, og med den plads, de har udenfor, gav det ifølge Stig ikke mening nu: 
”Der er for mange spørgsmål, fordi jeg også samtidig er en butik. Skal folk så testes for coronapas, hvis de bare skal ind i butikken og købe en flaske vin?” spørger han. 

For Stig er indendørsservering også en udfordring, da størstedelen af kunderne kommer hurtigt forbi, køber en flaske og smutter igen. 
”Hvis folk skal sidde inden for, og der af den grund ikke må komme flere ind i butikken, så mister jeg en del af den store omsætning fra de kunder, der kommer og handler,” fortæller Stig. 
Han tilføjer dog, at intet er 100 % besluttet endnu: 
”Jeg finder ud af det med tiden. Vi glæder os til at gå i gang med vores gæster igen. Det er dem, vi er her for, men det skal være en god oplevelse for alle, og det kan blive et problem at skabe det så lille et sted med så få mennesker. Når vi rammer maj, skal der da nok være noget servering udenfor,” siger han.

OPDATERING 18. april: Stig Thorsteinsson har besluttet, at Thorsteinsson's alligevel åbner for udendørs og indendørs servering på onsdag 21. april. Der bliver selvfølgelig efter retningslinierne, således at man skal bestille bord indendørs. 

Farvel til Roots
I skyggen af de andres genåbning må en enkelt café dreje nøglen. Det drejer sig om Roots Café, der pga. en sag om navnerettigheder må finde andre veje:
”Vi bliver desværre nødt til at stoppe aktiviteten i Roots Cafe permanent. Vi er i sidste uge blevet informeret, at vi ikke kan fortsætte med navnet Roots, og at vi skal re-brande os inden for meget kort tid. Det er desværre ikke noget, vi har midler til efter et svært år med corona og nedlukninger, og har derfor vi besluttet at starte på en frisk, når tiden er til det,” skriver indehaver Alexandra på caféens facebookside. 

Andre spisesteder i Ørestad, der kan genåbne fra 21. april, er Café Nabo, Roman Pizza, ICE FOOD, Café Orango og Rasoi. 

FAKTA
Natten til fredag 16. april blev et bredt flertal i Folketinget enige omen yderligere genåbning, som betyder at restauranter også må åbne for indendørsservering fra 21. april - med krav om fremvisning af coronapas, bordbestilling på forhånd og sidste udskænkning kl. 22.
Foruden servering på spisesteder genåbner også storcentre, kunsthaller, museer, biblioteker, tilskuere på stadions samt indendørs idræt for unge under 18. Forsamlingsforbuddet hæves indendørs til 10 og udendørs til 50.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk