Følg disse råd, hvis du vil lande drømmejobbet

partner or ca 20 09 2021Lige nu sidder mange og søger drømmejobbet, og i visse erhverv er der ikke et stort udbud af ledige stillinger. Hvad betyder dette for dig? Ja, hvis du vil have drømmejobbet, så betyder det at der er meget hård konkurrence.

Derfor er det vigtigt at optimere sine chance. Brug dit netværk og skriv en god ansøgning, dette er grundlæggende alt du kan gøre. Men gøres dette ordentligt, gør det også en meget stor forskel. 

Hvad er drømmejobbet? 

Dette spørgsmål kan besvares fra to perspektiver, det individuelle og det generelle. Generelt kan man sige, at drømmejobbet er det job, hvor du får muligheder for at bruge dine relevante kompetencer. Dette kan f.eks. være kompetence du har fået igennem din uddannelse, og nu ønsker at bruge i den virkelige verden.

Drømmejobbet vil også være det job, hvor din karriere har mulighed for at udvikle sig. Det er vigtigt at mærke hvordan jobbet føltes nu, men endnu mere vigtigt er det, hvor det føltes når du tænker 5 år frem i tiden. Du skal have mulighed for at udvikle dig i dit drømmejob, ellers risikere du, at din karriere stagnere og din arbejdsmæssige udvikling går i stå. Det individuelle perspektiv er mere specifikt. Drømmejobbet varierer nemlig for alle. Fælles for de fleste er dog, at de gerne vil have, at jobbet er noget de kan lide. Hvis du ikke grundlæggende kan lide dit arbejde, vil du få meget svært ved at udvikle dig på arbejdspladsen. Passionen for det konkrete arbejde, vil også ofte være motivationen. 

Hvordan lander du drømmejobbet?

Brug dit netværk: alle de mennesker du har mødt på din uddannelse. Nogle har måske allerede fået job, måske mangler de én mere? Det skader ikke at spørge. Skriv den perfekte ansøgning. Brug gerne en skabelon, der kan hjælpe dig med at sætte indholdet professionelt op og sørge for, at du får det rigtige med, fremhæv relevante kompetencer og hold den letlæselig. 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2141

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk