Postkort fra USA til Ørestad

visibility oravis 1745 L1014Ørestad er en herlig bydel, men mange danskere ville være enige om at det er sjovere at sende et postkort fra USA til Ørestad end den anden vej.

Der er mange ting at opleve i store USA uanset om man tager dertil som familie, på forretningsrejse eller på studietur med sit gymnasie. Inden afgang skal man dog – som med andre rejser – huske på nogle få vigtige ting. 

At rejse er at leve, som H.C. Andersen så fint har skrevet. Man kan købe mange ting med penge, men rejser er noget helt specielt som er mere dyrebart end penge. Rejser er nemlig oplevelser, nye perspektiver, erfaring og exceptionel glæde. Uanset om man rejser sammen med sin familie, venner eller alene, så er der noget at lære og noget at se. 

USA består af mange forskellige kulturer, så hvis man har tiden til det, er det et oplagt sted at lære så meget som muligt. Fra øst til vest og nord til syd. Der er stor forskel på amerikanske accenter og den lokale kultur. Inden afrejse skal man dog have styr på nogle praktiske ting for at kunne nyde sin rejse fuldt ud. 

Det vigtigste først
For at kunne være mentalt til stede og fysisk tilstede, er det vigtigt at man først har fået de presserende aspekter af vejen og fået godkendelser på visum eller rejsetilladelser til USA. Når man er dansk statsborger, kommer man fra et Visa-Waiwer land. Det betyder, at man ikke har brug for at søge om visum for at rejse til USA. Til gengæld skal man have en ESTA rejsegodkendelse.

Når lige får sat sig ind i reglerne på esta.dk, er det som regel meget ligetil at udfylde ansøgningsformularen. Meget belejligt, får man også svar på mail. ESTA er et elektronisk system og ikke det samme som et visum. Det er en forhåndsgodkendelse af den rejsende, som sikrer at han/hun opfylder kravene til indrejse i USA. 

Tid til leg
Når man har det vigtigste på plads, nemlig at man har fået lov til at rejse til USA og har alle sine gyldige dokumenter i orden, så kan man koncentrere sig om det sjove! Nemlig fuldt ud at indtage landets kultur, muligheder og traditioner. Selvom man aldrig har været i USA før, har de fleste som det mindste en idé om hvad man kunne forvente.

Har man for eksempel set populære serier der er baseret i USA, som ”Friends” i New York eller ”Frasier” i Seattle, så har man hørt meget amerikansk og kan bedre tilpasse sig måden at tale engelsk på. Det er også en sjov mulighed at besøge nogle af de mange populære lokationer man ser i film og TV-serier, da mange af dem er optaget i de byer hvor handlingen finder sted. 

Landet med uendelige muligheder
På en måde er USA et slags brand. Det markedsfører sig selv som landet hvor drømme går i opfyldelse, så det er en god mulighed for dig at finde ud af om det reelt er sandt. Uanset ved bliver turen en kæmpe oplevelse; venner og familie vil være misundelige når de modtager et amerikansk postkort hjemme i Ørestad. 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1948

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk