• Jakob Korshøj
  • Ørestad

Oplev Ørestad: Royal Golf Center

city golfSpil golf i den fri natur på Royal Golf Center.

Mangler du inspiration til, hvad du kan få ud af din bydel? Så bringer Ørestad Avis her en artikelserie 'Oplev Ørestad' om de mange oplevelser, byens grønneste bydel har at byde på.

Royal Golf Center ligger på Amager Fælled og lige på grænsen til Bella Center, og her har golfbanen ligget i mere end 15 år. 18-hullers banen blev færdig i 2010, men dele af anlægget blev åbnet allerede i 2006 (driving range) og i 2009 (ni-hullers banen). Royal Golf Center er Københavns første internationale golfbane til afholdelse af store turneringer med op til 40.000 tilskuere. 

Øvede golfspillere kan benytte den internationale mesterskabsbane ved navn Royal Championship Course. Banen har 18 huller og ligger med udsigt til både by og den fri natur på Amager Fælled. Nybegyndere - eller blot travle bymennesker - kan bruge den såkaldte pay ’n’ play-bane. Det kræver hverken medlemskab, oceaner af tid eller erfaring at spille her. 

Klubhuset er udstyret til at møde alle behov for golfspillere med en restaurant, et fitness center, omklædningsrum med sauna, bagrum til golfudstyr osv.

Banens kvalitet blev anerkendt i 2012, da golfklubben var vært for et European Challenge Tour event. Arrangørerne for The European Challenge Tour var begejstrede for kvaliteten af banen samt omgivelserne og vendte tilbage igen i 2015.

Mændene bag
Ejendomsmægler og forretningsmand Poul Sundberg er ophavsmanden bag projektet, og han har investeret omkring hundrede millioner kroner som eneste investor. Han er nu direktør for selskabet bag anlægget, Royal Golf Center A/S.

Banearkitekten Ron Kirby, som er en af verdens førende eksperter, har inspiceret terrænet og tegnet projektet, så det kan være vært for bl.a. Ryder Cup.

Royal Golf Center hed tidligere 'Royal Copenhagen Golf Center', men var nødsaget til at foretage en navneforandring i februar 2006. Højesteret afgjorde som følge af et sagsanlæg, at navnesammensætningen lå for tæt op af Københavns Golf Klubs andet navn 'Royal Copenhagen Golf Club'.

Undervisning og medlemsskab for nybegyndere og erfarne
Udover de to golfbaner har Royal Golf Center også en driving range med 72 båse og et golfakademi, hvor både nybegyndere og erfarne golfspillere kan få undervisning.

Golfklubben tilbyder mange forskellige medlemsskaber med forskellige fordele. Der er også et tilbud for studerende.

En runde på 9-huls-banen koster 290 kr, og en tur på 18-huls-banen koster 990kr. Man kan se flere priser og reservere tid online på hjemmesiden.

 

amager fælled, golfbanen, oplev, royal golf center, golf

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3442

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk