• Redaktionen
  • Ørestad

Asgers Taghave får 8 mio. kroner

asgers have tagfarm skitseforsalg lendager 1Ny budgetaftale støtter Asgers Taghave i Ørestad Syd med 8 milllioner kroner.

 

Dertil kommer et årligt tilskud til driften af den kommende tagfarm på taget af p-hus Asger Jorn

Den gode nyhed er netop blevet afsløret af partierne bag budgetaftalen for 2022, som natten til torsdag blev forhandlet på plads på rådhuset. Alle partier undtagen De Konservative står bag aftalen.
Ideen om en tagfarm ovenpå p-hus Asger Jorn er udviklet af lokale borgere i Ørestad Syd. I samarbejde med By & Havn og Lendager Group er der lavet et skitseforslag og en prisoverslag. Politikerne satte Teknik- og Miljøforvaltningen på sagen i den såkaldte overførselssag i marts måned. Nu er der afsat rigtige penge til at udvikle, bygge og drive tagfarmen.

 
 
 
I budgetaftalen er der afsat:
- 0,6 mio. kr. samlet på anlæg i 2022 og 2023 til en foranalyse.
- 7,4 mio. kr. samlet på anlæg i 2023-2026 til en tagfarm.
- 0,5 mio. kr. på service i 2026 og 0,9 mio. kr. i 2027 og frem til afledt drift.
 
Prisoverslaget for tagfarmen har tidligere skønnet at det ville koste omkring 9,24 mio. kroner at bygge tagfarmen inklusive dyrkningsarealer, beplantning, opholdsarealer, belysning, et udsigtspunkt, et forsamlingshus, et skur og væksthus, en restaurant mm.
 
 
 
"Så med den nye aftale har vi da givet tagfarmen en solid start. Jeg tror at alle politiske partier i BR har sympati for projektet. Der har jo i foirvejen været meget debat om byliv i Ørestad, og nu kan vi støtte et konkret projekt midt i Ørestad Syd, som kan være rammen om fællesskaber. Og stor ros til initiativgruppen - de har været meget konstruktive at samarbejde med," siger Klaus Mygind (SF).
 
nick vikander nov 2020Parkeringshuset forventes at åbne i 2024. Asgers Have vil blive til Københavns anden tagfarm, efter det ikoniske ØsterGro på Østerbro. 

”Tagfarmen vil gøre København grønnere og bidrage til det voksende liv og fællesskab, der findes i Ørestad. Det er fantastisk, at politikerne valgte at prioritere projektet. Det giver god mening at udnytte den plads vi har i København mere kreativt. At taget på et nyt parkeringshus kan blive til et grønt samlingssted viser at det kan faktisk lade sig gøre, og vi glæder os til dialogen med Københavns Kommune og By & Havn om det videre forløb”, siger Nick Vikander, Formand af Foreningen Asgers Have.

For flere oplysninger om Foreningen Asgers Have og dens borgerinddragende aktiviteter om udformningen af tagfarmen, herunder et forløb hvor børn har skabt en virtuelt tagfarm i computerspillet Minecraft:  www.asgershave.dk

klaus mygind, taghave, nick vikander, tagfarm

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2626

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk