Gymnasium vil være kulturelt samlingspunkt
Ørestad Gymnasium vil igen være lokalt kulturelt samlingspunkt for Ørestad.
"Vi sidder i det her store flotte hus og tænker, at det er mærkeligt, at det kun er os, der bruger det. Ørestad er en ny bydel, der skyder op, og det ville være naturligt for os at være en del af lokalsamfundet."
Sådan siger Mette Møller Jørgensen, uddannelseschef ved Ørestad Gymnasium.
Faktisk har Ørestad Gymnasium på Ørestads Boulevard 75 tidligere fungeret som en slags kulturhus for den nye bydel. Da Kronprins Frederik i 2007 åbnede gymnasiets nye bygning, blev alle foreninger og naboer inviteret med, og snart begyndte folk at bruge lokalerne til f.eks. aftenskole, borgermøder og fodbold i salen. Et par år senere blev Ørestad Gymnasium til det mest søgte gymnasium i Danmark, antallet af klasser voksede og voksede, så der bl.a. blev indrettet en hel afdeling af gymnasiet i Field's.
Nu har gymnasiet fundet en balance i optaget igen, og traditionen som 'kulturhus' skal vende tilbage, mener uddannelseschefen, og Mette Møller Jørgensen har allerede lavet en række aftaler:
"Lige nu har vi aftaler med Ørestad Kor, et franskhold for børn med fransk som modersprog og med Kirken i Ørestad. Og jeg kunne godt tænke mig, at der kommer noget mere sport også, så vi favner bredere."
Tanken er, at Ørestad Gymnasium vil lægge lokaler til de lokale initiativer - og til gengæld få nogle kulturelle oplevelser ind i huset:
"Vi skal have noget ud af hinanden, og vi må jo ikke tage penge for noget, men hvis vi eksempelvis lægger lokaler til Ørestad Kor, så forventer vi også, at de holder nogle koncerter her og inviterer lokalområdet ind. Franskholdet kunne bruge vores lokaler til deres undervisning, men så skal vi også lave noget brobygning med vores franskelever," siger Mette Møller Jørgensen.
LÆS OGSÅ: Cirkus+teater+koncert=GLiMT
Som man kender det i provinsen
"Jeg kommer fra i provinsen, og der er gymnasiet ofte den kulturelle drivkraft i lokalsamfundet. Det er på gymnasiet, at man går til aftenskole eller lokale underholdningsevents. Ørestad har præg af at være et lokalsamfund, for selv om vi er en del af Københavns Kommune, er vi også vores egen lille ø herude. Tanken er, at vi skal prøve at skabe mere kulturel sammenhængskraft herude, ligesom provinsbyens gymnasium gør det," fortæller hun.
Udover Ørestad Kor og franskholdet har gymnasiet også et samarbejde med Teatret GLiMT, der kommer og laver forløb med eleverne, og så laver gymnasiet selv arrangementer, hvor folk kan komme ind udefra.
Brug for mere kultur
"Der er masser af mennesker i Ørestad, men min oplevelse er, at der ikke er så meget kultur endnu. Det går lidt langsomt. Men det der 'store sted', hvor der summer af en masse kultur, må gerne være her på Ørestad Gymnasium. Vi har jo masser af plads, og vores elever går hjem klokken 16," siger uddannelseschefen.
ørestad gymnasium, teater glimt, ørestad kor, kultur, kirken i ørestad, fransk
- Oprettet den .
- Sidst opdateret den .
- Læst: 2942