Tag på vandretur med Google og Dansk Vandrelaug

kløverstien vestamagerDansk Vandrelaug har i samarbejde med Google Maps indtegnet 288 nye vandreruter, som nemt kan fremsøges i appen – to af dem starter i Ørestad.

Holder du sommerferie i Ørestad, og er du glad for at lægge kilometer bag dig til fods, så er Google Maps’ vandrerute-funktion lige noget for dig. Her viser et samarbejde mellem Google og Danske Vandrelaug nemlig vej til nogle af Danmarks fineste vandreoplevelser. To af dem starter her i bydelen: En i Ørestad Nord og en i Ørestad Syd.

Den ene rute er Kløverstien på Vestamager, der deler sig i fire forskellige distancer, og den anden er den mere kendte Amarminoen. På begge ruter kan du opleve Amager- og Kalvebods storeslåede natur og dyreliv.

Sådan gør du
De 288 vandrestier er delt op i tre kategorier: Kvalitetsstier, kløverstier og spor. Kløverstien på Vestamager er eksempelvis en kløversti, der alle har det fællestræk, at man fra ét centralt udgangspunkt kan gå, løbe og cykle en tur på fire forskellige distancer. På ruterne er der fortællinger om de steder, man passerer. Kløverstierne er udviklet af Friluftsrådet.

På Google Maps vælger du ved at søge specifikt på kvalitetssti, kløversti eller spor vandreområde.

Derefter dukker de nærmeste vandrestier op som røde nåle med vandreikon på kortet. Jo mindre et geografisk område, der søges på, desto mere præcise visninger af søgeresultater (flere røde nåle) får du. Er du på udkig efter en specifik stitype, som eksempelvis Kløverstien på Vestamager, så søg på kløversti, mens du er zoomet ind på Ørestad. Bemærk, at søgefunktionen i Google Maps løbende bliver bedre til at koble søgeord med indhold. Du finder beskrivelsen og forløbet af stien ved at klikke på linket til websitet.

store hoej soe gangbro 2LÆS OGSÅ: Broer og fugleskjul ved Store Høj Sø er reddet

Kløverstien på Vestamager og Amarminoen i Ørestad
Som beboer i Ørestad har du mulighed for at starte lokalt på flere af vandreruterne. Amarminoen starter ved indgangen til Amager Fælled ved rundkørslen ved DR Byen. Den 27 km lange rute byder bl.a. på det internationale fuglereservat og Danmarks største selvsåede birkeskov. Der er dog ingen rigtig retning at gå Amerminoen, og den kan også begynde ved det andet punkt i Dragør, hvor man så slutter ved DR Byen.

amarminoen start

Helt punktligt begynder Kløverstien på Vestamager bag ved Børnehuset Jorn syd for Vestamager st. Den deler sig ud på Kalvebod Fælled i fire ruter, der er markerede af en let genkendelig firkløver. Ruterne tager dig med på en varieret tur rundt i Naturpark Amager i Vestamagers natur, kulturmiljø og oplevelser i den friske luft.

kløverstien vestamager start

Ruterne har fire forskellige længder med hver sin farvekode som en skiløjpe.

Den grønne tur er 2,5 km, blå tur er 5 km, rød tur er 7,5 km, mens den sorte er 10 km eller derover. Den sorte tur bevæger sig helt ud til fuglereservatet, rundt om Pinseskoven og tilbage af Kanalvej. Den røde bevæger sig vestpå forbi Store Høj Søen og rundt langs Sneppestien. Den blå løber rundt om Granathøj og Lærkestien, og den grønne er en kortere tur rundt langs køerne ved Fårestien.

Se kortet over Kløverstien ved Vestamager herunder:

kløverstien kort

amager fælled, kalvebod fælled, vandrelaug, dansk vandrelaug, vandrestier, amarminoen, google, google maps, kløverstien vestamager

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2311

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk