Skolebyggeri på Hannemanns Allé skudt i gang af overborgmesteren

hannemann byggeri2Den officielle markering for byggestarten på Skolen på Hannemanns Allé blev skudt i gang med taler fra blandt andet overborgmesteren og børne- og ungeborgmesteren. De kommende elever var også inviteret.

 Fredag 4. juni blev byggeriet for den kommende skole på Hannemanns Allé i Arenakvarteret officielt skudt i gang med rosende taler fra overborgmester, Lars Weiss, børne- og ungeborgmester, Jesper Christensen samt Bo Svendsen, administrerende direktør i entreprenørvirksomheden BAM Danmark, der skal opføre skolen.

”Hold da op et skolebyggeri. Det dyreste, men også det mest ambitiøse og imponerende skoleprojekt, vi nogensinde har haft i København. Skolen er et eksempel på, hvordan vi inddrager alle de funktioner, en kommune skal kunne levere i et lokalområde, i ét byggeri. Det er godt gået. Det bliver et nyt kernepunkt, som kommer til at give hele bydelen identitet. Tidligere i dag passerede jeg min gamle folkeskole. Den ville kunne ligge fire gange i den idrætshal, der bygges her. Der har altid været udfordringer med friarealer, men det er løst fantastisk ved det her byggeri. Jeg er sikker på, at alle børnene, der er omfattet af den tidlige og midlertidige opstart, får nogle rammer, de bliver rigtig glade for. Ørestad er blevet en succes og børnefamiliernes bydel,” sagde Lars Weiss fra talerstolen.

”Det kan godt være, at der kun er et stort hul i jorden nu, men det bliver en fantastisk skole, I får lov at gå i. Jeg håber, at det bliver en skole, man ikke har lyst til at tage hjem fra. Det her bliver den perfekte ramme til, at skole og fritid kan smelte sammen. Det skal nok blive rigtig godt for jer,” sagde Jesper Christensen (S), børne- og ungeborgmester med blikket rettet mod børnene.

hanemanns byggeri

Til stede var også skoleleder Thomas Schmidt Ammentorp samt lærere og elever, der for nyligt er startet på skolen under den midlertidige pavillon ved skolen ved ’Stævnen’.

LÆS OGSÅ: ’Skolen ved Stævnen’ indviet med flag og takketale  

Den firesporet skole, der skal huse 1200 elever, får en svømmehal, idrætshal og madskole under samme tag. Svømmehallen bliver også åben for offentligheden. Skolen skal huse både læring i dagtimerne og faciliteter for kultur- og fritidstilbud resten af dagen, så det altså bliver muligt for borgere at benytte skolens faciliteter uden for skoletid samt i weekenden.

I en pressemeddelelse skriver Økonomiforvaltningen: ”Der bliver blandt andet særligt gode faciliteter for springgymnastik. Visionen er, at skolen skal danne ramme om socialt liv, fællesskab og byliv i Ørestad. Dens arkitektur er desuden tænkt, så den skaber mange anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og aktiviteter.”

Pia Nisted, bestyrelsesmedlem i DGI, var også med til indvielsen, og hun var især spændt på mulighederne for at bruge skolen i alle dagens timer: ”Skolen og især idrætshallen er gearet til gymnastik, og så får vi jo også en svømmehal. Det er ikke så tit, at der bliver plads til sådan noget i København, så vi glæder os rigtig meget til, at vores medlemmer også får mulighed for at bruge skolen uden for skoletid.”

skole staevnen indvielse2LÆS OGSÅ: 0. klasser startet på 'Skolen ved Stævnen'

”Når Skolen på Hannemanns Allé står færdig med bl.a. svømmehal, idrætshal og kulturhus, vil det give helt nye muligheder for beboerne i Ørestad. Det bliver ikke mindst en gevinst for børnene, der gennem skolen vil få en helt naturlig vej ind i fritidstilbuddene og de sunde fællesskaber, og også for resten af bydelens beboere, der kan se frem til nye kultur- og fritidsaktiviteter,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

hannemann bygger3
Skoleleder Thomas Schmidt Ammentorp og elever overrækker tidskapsel til Bo Svendsen fra BAM Danmark.

Som afslutning blev byggestarten også markeret med en tidskapsel, som børnene fik lov til at fylde op med blandt andet skoleredskaber, mundbind, et brev fra DGI, flag samt et avisudklip af Ørestad Avis’ artikel om indvielsen af den midlertidige pavillon for den kommende skole. Tidskapslen blev gravet ned foran skolens grund, hvor den skal være de næste 100 år.

Skolen forventes at stå færdig i sommeren 2023.

hannemanns skole visual 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Visualisering af Skolen ved Hannemanns Allé.

arenakvarteret, jesper christensen, hannemanns alle, hannemanns skole, lars weiss, dgi

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3086

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk