Arrangør: Ørestad Grundlovsfest handler om dialogen med dem, man er uenig med

grundlovsfest

Ørestad Grundlovsfest løb af stablen lørdag, og arrangementets kerne er den nære og tværpolitiske dialog. Det fortalte arrangøren af festen, Steve Kjær, før det hele gik løs:  

Lørdag står på demokratisk fest, når Ørestad Grundlovsfest igen løber af stablen. For festens arrangør handler det især om, at borgerne kan ”tage politikken tilbage” og komme hinanden ved med dialog på tværs af politiske ståsteder:

”Demokratiet er for vigtigt til kun at lade politikerne om det. Vi skal tage politikken tilbage, og det skal ud til folket. Vi skal kunne lytte til hinanden og have en samtale, og det skal lige så meget være en samtale med dem, man ikke er enig med,” fortæller Steve Kjær.

LÆS OGSÅ: Bjergløbet er tilbage!

”Jeg håber, at folk ikke bare lytter kort til dem, de er enige med, og så peger fingre af dem, de ikke bryder sig om. Det ville være synd, for så mister vi det, der er vigtigt i et demokrati: Samtalen. Vi skal komme et spadestik dybere og starte dialogen på tværs af hinanden. Vi skal puste det værste guldstøv og glimmer væk fra de personer, der interviewes i medierne. Medierne viser ofte bare overfladiske highlights fra politikere, men folk skal ind i forsamlingshusene igen og tage magten tilbage, i stedet for at vi bare sidder bag vores skærm og skriver, at alle andre er dumme. Man må møde hinanden og tænke over: Hvad betyder det for mig, hvem der kommer ind i borgerrepræsentationen? Jeg finder det umådelig vigtigt at få styrket det tværpolitiske gennem Ørestad Grundlovsfest. Vi står til at blive næsten 40.000 borgere i Ørestad, og vi kommer til at få stor indflydelse politisk, hvis vi gør det godt, så det her arrangement er vigtigt,” siger han.

Steve Kjær har mødt kritik om, at ikke alle partier, herunder de mindre, har fået en plads i programmet, men her tilføjer han, at alle er velkommen: ”Selv om der ikke er plads til at give alle taletid på scenen, så er alle partier velkommen til at deltage og sætte gang i dialogen.”

Ørestad Grundlovsfest kommer til at foregå lørdag fra kl. 10.00 i Byparken, samtidigt med at Ørestad Bjergløb skydes i gang. Der bliver også afholdt Ørestad Loppemarked, og så laver afgangseleverne fra kunstakademiet en lille kunstudstilling på Zen-Øen. Mød også ØRESTAD AVIS som går rundt og pludselig kontakter dig!

Dagens program, der løber fra kl. 10.00 til 17.45, er også spækket med taler fra politikere som blandt andet Jakob Næsager, Line Barfod, Mette Annelie Rasmussen og Franciska Rosenkilde. Som mellemlægspapir vil der være musikalske indslag samt mad og drikke fra Rasoi.

grundlovsfest program

demokrati, grundlovsdag, ørestadgrundlovsfest, grundlovsfest, politik

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3766

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk