Kort Nyt: Kronehaverne, SIMIAN, Astellas

kronehaverne dansk drone film og foto11Kort Nyt: Ny SIMIAN udstilling, indflytning i Kronehaverne, Astellas flytter ind i HUBNORDIC...

44 almene boliger og fire ungdomsboliger i Kronehaverne på Ørestads Boulevard 59, som AP Ejendomme har stået for opførelsen af, er netop blevet overdraget til boligselskabet fsb. De første beboere er allerede begyndt at flytte ind i boligerne, der henvender sig til både unge, familier og ældre.

”Vi er glade for, at vi kan være med til at bidrage til, at der kommer flere lejeboliger i København, som almindelige borgere også har råd til at bo i, siger Peter Olsson, adm. Direktør i AP Ejendomme.

Ligesom AP Pensions øvrige boliger i Kronehaverne er de almene boliger opført ud fra en bæredygtig tankegang om, at alle uanset alder skal kunne mødes med hinanden.

Samarbejdet mellem AP Pension og fsb sker efter den delegerede bygherremodel, hvor det er AP Pension der udbyder byggeriet og opfylder kravet om 25 procent almene boliger i nybyggeri efter kommunalt krav. Resten af boligerne er til privat udlejning. Arktikter er COBE, som har lagt vægten på fælles, grønne udearealer frem for private altaner.

Ørestads medicinal-klynge vokser
Om få måneder flytter den japanske medicinal- og Life Science-virksomhed Astellas Pharma ind i HUBNORDIC i Ørestad City. Her får Astellas Pharma naboer som Bayer, Novartis, Sandoz, Alcon, UCB, Medtronic og Medicologic samt netværksorganisationen Medicon Valley Alliance.

Astellas Pharma er blandt verdens 20 største medicinalvirksomheder målt på omsætning og åbner sit nye nordiske hovedkontor den 1. august 2021 med godt 125 medarbejdere i Norden. Virksomheden udvikler receptpligtig medicin og har primært specialiseret sig inden for terapiområderne onkologi og urologi.

nina eriksen astellas”Vi kommer fra et kontor med en begrænset infrastruktur. HUBNORDIC tilbyder et kontor med mange fællesfaciliteter og muligheder for at samarbejde og interagere såvel som et stimulerende miljø. Det er en meget god beliggenhed med metro, togstation og motorvej tæt på kontoret, ” fortæller Nina Eriksen, HR Partner i Astellas Pharma.
”Astellas Pharma er med til at styrke vores internationale profil, og vi glæder os til, at de flytter ind,” siger Stig Fermi-Erichsen, ejendomschef fra KLP Ejendomme.

 

Aktivitetstag stadig i spil
Teknik- og Miljøforvaltningen venter på svar fra By & Havn, om det er muligt at etablere aktivitetstag på parkeringshuset ved Royal Arena. Det fremgår af et skriftligt svar fra Teknik- og Miljøforvaltningen til medlem af BR, Niels E. Bjerrum (S). 
Mange har efterlyst flere udearealer til eleverne på den kommende skole ved Hannemanns Allé, og p-husets tag kunne være en mulighed. Forvaltningen har spurgt By & Havn om det stadig er muligt at placere friareal på taget, og hvor meget det vil koste. By & Havn har endnu ikke svaret på henvendelsen. Der blev givet byggetilladelse til parkeringshuset i juni 2020, og byggeriet er i gang. 

Ny udstilling hos Simian
Kunstgalleriet Simian på Kay Fiskers Plads er klar med en ny udstilling. 29. maj åbner "SIGNA: The Market" - En fremstilling af shoppingcentret som epicentret for en katastrofe - måske en pandemi. En forladt skyggeverden, genkendelig, men svær at afkode.
SIMIAN er også vært for "Sound Performance:  Claus Haxholm, Rear and Greta Eacott" fredag 21. maj i Neroport Auditorium. Men eventet er udsolgt. SIMIAN skriver om koncerten: "The evening is the first in a series of events which focusses on interdisciplinary performances that explores sound and performativity – as material, sensuous object, and conceptual action."

Luk for sommerventilen
Sommermånederne er på vej, og derfor kan dit varmeanlæg tage en velfortjent pause. En sommerlukning kan både spare dig penge og hente grønne klimapoint, meddeler HOFOR. HOFOR, der med sin beliggenhed i Ørestad leverer varme til 625.000 borgere i København, forklarer, at et enkelt drej på varmeanlægget kan spare en familie for 1000 kroner om året. Og så gavner det også den samlede CO2-udledning.

Det er ikke nok at slukke for din radiator. Du skal finde selve varmeanlægget, hvor sommerventilen skal lukkes, men det kræver ikke en større teknisk viden at foretage det lette drej på anlægget. Se konkret hvordan i HOFOR’s guide.

“Hele sommerluk-manøvren tager kun små fem minutter; til man finder sommerventilen, lukker for den og efterfølgende får slukket cirkulationspumpen på fjernvarmeanlægget. Herfra er der dømt sommerpause til varmeanlægget og penge sparet til fx en ekstra is i sommervarmen”, fortæller HOFORs energirådgiver Carsten Nielsen.

Alene i København kan kunderne spare op mod 70 mio. kroner samlet, og CO2-udledningen mindskes betragteligt med 100 kg om året, når der sommerlukkes for varmeanlægget.

klp, ap pension, fsb, astellas, nina_eriksen, kronehaverne

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2182

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk