Politiet kører ud til festlarm i Ørestad flere gange om ugen  

politi blink onlineDe seneste to måneder er politiet i gennemsnit mere end en gang om ugen rykket ud til anmeldelser om larm fra musik i Bellakvarteret og C.F. Møllers Allé.

Larm fra fester i Ørestad har flere gange medført klager fra beboere, der ikke kan få deres nattesøvn. Specielt i Bellakvarteret, hvor der er mange bofællesskaber med unge mennesker, har været i fokus.  
Nu viser en aktindsigt hos Københavns Politi, at i perioden fra 1. marts 2021 til 29. april 2021 for så vidt angår anmeldelser om ’musik til ulempe’ på gaderne C.F. Møllers Allé, Nadine Gordimers Vej, Halldér Laxness Vej og Doris Lessings Vej er der fremkommet 12 sager. Det skriver sektonsleder Lise Drøgemüller i en mail til Ørestad Avis.

Det svarer til, at Københavns Politi mere end en gang om ugen de seneste to måneder har behandlet sager om ’musik til ulempe’, der altså dækker over anmeldelser om støj fra naboer på grund af høj musik. Hertil skal det nævnes, at kategorien ’musik til ulempe’ også dækker sager, hvor politiet på egen hånd har handlet, og at nogle af sagerne ikke nødvendigvis kommer på baggrund af en anmeldelse. Det er ikke muligt i databehandlingen hos Københavns Politi at skelne mellem de forskellige scenarier. 

Vagter til Ørestad
Den seneste tids mange klager til boligadministrationsselskabet Newsec, der administrerer flere boliger på de ovennævnte adresser, har medført, at man nu har indsat vagter til at holde øje med de festglade mennesker, der forårsager larmen.
”Vi har i den seneste tid oplevet et stigende antal klager over nabostøj. Som administrator af ejendommen Emmahus er vi opmærksomme på situationen og har valgt at etablere en ordning med vagter, som skal føre tilsyn med ejendommen i aften- og nattetimerne. Det er et initiativ, som vi er i gang med at etablere, og som ifølge planen er oppe at køre inden for de kommende uger, ” fortæller kommunikationschef i Newsec, Martin Bauer.

Københavns Politi: Festlarm i byen er et stigende problem
Københavns Politi har tidligere fortalt til Ørestad Avis, at problemet har været stigende i hele byen over vinteren.
”Vi har kunnet se, at støjen er steget i de private hjem i de perioder, hvor man ikke har kunnet gå på beværtninger. Især henover vinteren, hvor vi har haft flere sager end normalt. Derfor regner vi også med, at vi vil se et fald i den slags udfordringer, når de offentlige beværtninger åbner helt igen, og når det bliver varmere, så man kan sidde udenfor,” siger man i Københavns Politis presseafdeling. 

Jf. Ordensbekendtgørelsen kan politiet forbyde musik og evt. anden larm, der er til gene for offentligheden, og hvis dette ikke overholdes, kan de udstede en bøde. Når man er i sit private hjem, gælder det dog kun, hvis man larmer for åbne døre eller vinduer. Er dette ikke tilfældet, kan politiet kun komme med en anmærkning jf. Grundlovens paragraf 72 om boligens ukrænkelighed. Ved fester og larm i privaten er det oftest boligadministrationens ansvar, hvis der skal gøres noget ved det.

Bellakvarteret, emma gads vej, politi, corona

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2641

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk