Parkeringssag skal i byretten

facebook parkering oerestad onlineRetssagen imod Københavns Kommune og By & Havn om parkeringsafgifterne i Ørestad bliver ført i Københavns Byret, og indsamlingen af svarskrifter fra retssagens parter er i gang.

Tidligere var det på tale at sagen skulle henvises direkte til Østre Landsret, men det har  Københavns Byret nu omgjort.

Sagen er anlagt af fire beboere i Ørestad, med bistand fra Ørestad Parkeringsforening. De fire beboere mener at parkeringsafgiften er for høj i Ørestad, og bør være på samme niveau som i resten af kommunen. 

Et af hovedspørgsmålene i sagen er, om opkrævningen af parkeringsafgifter i Ørestad må anses for at være 'offentlig parkeringsvirksomhed'.

I svarskriftet til retten fra By & Havn, gør selskabet gældende, atparkeringsafgifter i Ørestad ikke er at anse som offentlig virksomhed. 

"Parkeringsanlæggene i Ørestad er ejet af Udviklingsselskabet By & Havn I/S, der drives i interessentskabsform med offentlige aktører, som interessenter, men dette medfører ikke at selskabets parkerings-anlæg bliver anset som værende offentlige eller at Udviklingsselskabet By & Havn I/S skal anses for værende en offentlig eller kommunal parkeringsvirksomhed. Udviklingsselskabet By & Havn I/S er en privat virksomhed der (blot) er offentlig ejet”, skriver by & Havn i sit svarskrift.

Advokat Ole Liedke, som fører sagen for de fire beboere, fastholder at opkrævningen af parkeringsafgifter i Ørestad er en offentlig virksomhed, idet By & Havn I/S ejes af Københavns Kommune, (ejerandel 95%) og Staten (5%). 

Københavns Byret har herefter fastsat en frist til 7. august for sagsøgernes indlevering af yderligere processkrift (replik), således at de får lejlighed til at kommentere svarskrifterne fra Københavns Kommune og By & Havn I/S. Hvornår selve retssagen begynder, vides endnu ikke.

Parkeringssagen trækkes i langdrag

Parkeringssag måske på vej til landsretten

parkering

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2984

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk