Ørestads skoledemo kunne høres helt ind i udvalgslokalet

skoledemo dec 2019 mod udflytning 90Omkring 100 deltagere trodsede juletravlheden og vinterkulden og deltog onsdag 18. december i en demonstration foran Rådhuset mod udflytningen af elever til Amager Fælled Skole.

Forældre og børn havde produceret store bannere og med sange og fællesråb forsøgte demonstranterne at blive hørt helt inde i udvalgslokalet ,hvor Børne- og Ungdomsudvalget var samlet for bl.a. at diskutere den omstridte flytning af elever fra den overfyldte Ørestad Skole. Situationen er lige nu, at 11 klasser med 150-200 elever fra de ældste klasser på Ørestad Skole skal flyttes til pavilloner ved Amager Fælled Skole og Sundholm til august.

Formand for skolebestyrelsen på Ørestad Skole Marie Aduhire bød deltagerne velkommen med salutten:

"Vi er her for at demonstrere, at vi ikke vil have at vores børn skal flytte - No F******* Way,” råbte Marie Aduhire i megafonen og demoen skudt i gang.

“Er vi klar!” blev der råbt flere gange, og deltagerne stemte i med at rungende “JA."

"Det, vi kan se nu, er, at kommunen bare vælger den nemmeste løsning, uden at tage hensyn til børnene. Vi er ikke brikker i et excel-ark. Er I enige?" 

"JA!" råbte deltagerne.

Der var også flere børn der lod deres utilfredshed komme til udtryk med opråb som: “Vi synes ikke, at I har ret til at flytte vores søskende," og "Vi vil ikke flyttes - flyt alt andet."

skoledemo dec 2019 mod udflytning 55Snak med borgmester
Marie Aduhire og arrangørerne af demonstrationen fik senere på aftenen mulighed for at få en snak med børne- og ungeborgmester Jesper Christensen (S).  Hans ssagde bl.a. at den eneste løsning der med 100 procent sikkerhed kan siges at komme i spil for skolestart i 2020 er en udflytning til Amager Fælled Skole.

"Men han sagde også, at der arbejdes på højtryk i forvaltningen for at finde alternativer. Det er dog  langt fra sikkert at disse kan nå at blive ført ud i livet før skoleåret 2021. Skolebestyrelsen er inviteret til et arbejdsmøde i januar, hvor vi vil kigge på de muligheder der arbejdes på," siger Martie Aduhire til Ørestad Avis.

"Vi blev også lovet, at vi sammen med de øvrige skoler i Ørestad får indsigt i tal og tanker omkring fremtidens skoler i Ørestad".  

skoledemo dec 2019 marie aduhire 43Flyttes rundt som brikker
En af arrangørerne af demonstrationen var Katrine Cornelius Mørkeberg.

"Vi prøver at skabe noget lydhørhed. Det er tredje udflytning, vores skole er på, og selv de skoler, der ikke eksisterer endnu starter med en udflytning. Vi bliver behandlet som nogle brikker eller tal i et regneark, der kan rykkes rundt, og det tror jeg, at folk har nået brækgrænsen over. Man skal ikke behandles på en måde," sagde hun. 

Skal flyttes anden gang
Mehrdad Zamani flyttede til Ørestad, fordi familiens to børn kunne gå i skole der. De to børn i femte sjette klasse har været flyttet tidligere, og nu skal de flyttes igen. 

"Vi kan godt forstå, at behovet for skoler vokser, men det undrer mig, hvordan det kan komme bag på beslutningstagerne gang på gang, at Ørestad bliver større. Det har jo hele tiden været meningen, at Ørestad skal blive større, og det er jo netop børnefamilier, der flytter til Ørestad. Og hvad bliver det næste, vores børn skal udsættes for - skal de med busser til Glostrup eller med skib til Fyn. Børn knytter sig til den skole, de går på, og det betyder noget for dem," sagde han.

Forældre blev hørt - udflytning undersøges igen

Elever flyttet fem gange fra Ørestad Skole

Store protester imod ny flytning af elever

 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1975

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk