Rekordmeget biologisk materiale høstet i Ørestads kanaler
Den tørre sommer sidste år kan have bidraget til, at omkring 48 tons biologisk materiale er hentet op af Ørestads kanaler og søer
• Bare i løbet af månederne juni og juli blev der høstet ca. 40 tons plantemateriale/alger fra Hovedkanal City sektion 2. Det oplyser Ørestad Vandlaug i deres årsrapport. Der er tale om en rekordstorm mængde af alger og biologisk materiale, der er høstet fra Ørestads kanaler og søer, da der de tidligere år ‘kun’ er høstet mellem 3 og 14 tons materiale. Ifølge årsrapporten kan den store mængde biologisk materiale knyttes til den meget varme og tørre sommer, men der kan også være sket en udledning fra naboområderne som fx Byparken, der har påvirket udviklingen. Det vil Vandlauget nu have undersøgt.
Krebsdyr i dybet
På trods af den store mængde alger vurderer Vandlauget den generelle miljøtilstand i kanalerne som tilfredsstillende, men gør også opmærksom på, at det tager nogle år, før den optimale variation og mængde af fisk og planter er tilstede for at få det helt optimale vandmiljø. Sigtbarheden vurderes til generelt at være tilfredsstillende, selvom der er steder, hvor vandet er meget grumset. Der er fanget fisk som gedder, aborrer, karusser og skaller i dybet og målinger af de fiskede gedder tyder på, at der er tale om afkom fra tidligere udsatte gedder. Visse fiskede fisk har vist tegn på skader, der kunne komme fra krebsdyr, der ikke er sat ud i kanalerne, så nu vil Vandlauget også have undersøgt, om der også er krebs i kanalerne.
Indtrængende saltvand
Hovedkanalen er forbundet til slusen ved Sjællandsbroen, hvor et klapbygværk skal sørge for at overskydende vand fra Ørestads kanaler og søer kan komme ud i Havneløbet, og saltvand fra havnen ikke kommer ind i Ørestads Kanaler og dræber fiskebestanden. Et problem med klapbygværket har dog betydet, at der er kommet en del saltvand ind i kanalsystemet, som medfører risiko for fiskedød. Hofor, der står for klapbygværket, har lovet at reparere det, så der ikke fremover slipper saltvand ind i Ørestads kanaler.
- Oprettet den .
- Sidst opdateret den .
- Læst: 1749