Endelig: Vinbar åbner i Ørestad Syd

thorsteinssons vinbar onlineI løbet af de næste par måneder åbner ny vinbar i Ørestad Syd. Indehaveren er også netop flyttet til Ørestad

• Et længe udtrykt ønske ser nu ud til at gå i opfyldelse for beboerne i Ørestad Syd. En lokal kaffe- og vinbar åbner inden for få måneder på Else Alfelts Vej 52A i byggeriet Fælledkanten på hjørnet af Asger Jorns Allé ud mod denne kommende fællesplads.
Indehaveren er Stig Thorsteinsson, der har gjort karriere inden for HR og rekruttering, men som for halvandet år siden besluttede sig for at gå all-in på sin passion for mad og vin.

“Jeg var nået til det punkt, hvor jeg ikke længere havde lyst til bare at sende mails og lave, hvad andre synes, var en god idé, så jeg valgte at kaste mig over min store interesse for mad og begyndte med noget private dining, men det gav ikke helt den kontakt med mennesker, som jeg havde set frem til, så derfor er jeg fokuseret mere og mere mod vin og er også i færd med at tage en sommelier-uddannelse,” fortæller han.

Vinbaren kommer også til at bære hans navn thorsteinsson’s, og han glæder sig meget til at rykke ind i de nye omgivelser
“Jeg har kigget efter egnede lokaler til en vinbar i længere tid blandt andet i Nordhavn og i Indre by, men huslejerne er meget høje, og der er også en betydelig konkurrence, og da jeg alligevel rykker til Ørestad, var det naturligt at se efter noget her, og rent ud sagt så sker der jo ikke en pind, så det vil være fantastisk at kunne være med til at skabe et mødested for beboerne, hvor de bare kan komme forbi og hygge og lære naboerne at kende,” siger han.
Thorsteinsson’s bliver en blanding af café om dagen, hvor man fra morgenstunden kan få en bolle med ost, en croissant og en god kop kaffe. I løbet af dagen bliver cafféen langsomt omdannet til vinbar, hvor man ud over vin også kan købe snacks a la tapas. Stig Thorsteinsson importerer selv såkaldt orangevin, der er hvidvin, der er lavet efter samme metode som rødvin, så den er lidt mørkere i det, indeholder mere tannin og er især velegnet til at drikke til mad.
Han ser også frem til at kunne afholde forskellige arrangementer og vinsmagninger og er særligt opmærksom på, at der er mange familier med børn i området.
“Jeg ser også frem til at kunne lave noget sammen med de øvrige producenter på Amager, så vi styrker det lokale. Alt er selvfølgelig økologisk - ikke fordi det er religion, men sådan er det bare.”
stig thorsteinssonStig Thorsteinsson glæder sig til at åbne sin kaffe- / vinbar i Ørestad Syd
Selve åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt, da byggeriet ikke er helt færdigt, men ifølge de foreløbige meldinger skulle lokalet være klar til indretning i midten af maj.
Men allerede nu kan du være med til at bakke op omkring vinbaren ved at støtte projektet på Coop Crowdfunding, hvor en af støttemulighederne er for en indbetaling på 500 kroner gratis kan hente et glas ugens vin resten af året.
“Jeg vil gerne have, at folk har lyst til at komme igen, så det bliver et mødested for folk i nabolaget. Jeg kommer også til at få brug for en barista og en vinmand, der har god forstand på vin, så jeg håber også på den måde at kunne bidrage til udviklingen,” fortæller Stig Thorsteinsson.
Caféen vil have åbent hver dag fra om morgenen til sidst på eftermiddagen, mens vinbaren er åben fra onsdag til søndag.
Læs mere om crowdfunding-projektet her

butikker

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 5361

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk