Flere hundeparker kan være på vej i Ørestad

byparken hundegaard onlineI øjeblikket er der kun to hundeparker i Ørestad, og især beboere i Ørestad Syd er underforsynede

• Der er masser af hundeejere i Ørestad, og som nabo til fælleden er der gode muligheder for, at de firbenede venner kan få masser af frisk luft. Der er dog kun to steder i Ørestad, hvor hundene kan løbe frit omkring uden snor, og det er i Ørestads to indhegnede hundegårde, der ligger på Grønningen i Ørestad Nord og i Byparken i Ørestad City. Resten af tiden og især på fælleden skal hunde altid være i snor.
De to hundegårde er anlagt af grundejerforeningerne i de to bydele og byder på sjove udfordringer som kravlerør og bakket terræn. I Ørestad Syd er der endnu ikke anlagt en hundegård, men det har dog været oppe at vende, men på daværende tidspunkt (2017) var Ørestad Syd ikke så befolket, som det er i dag, men alligevel kan der gå en rum tid, inden en hundegård i Ørestad Syd bliver en realitet.
“Det er ikke nærmere defineret, hvornår punktet tages op igen. Men da der endnu foregår meget byggeri i Ørestad Syd, og foreningen endnu ikke har fået overdraget alle sine arealer, forventer jeg ikke, at det bliver i år,” siger Simon Nathanael Madsen, sekretariatsleder i Ørestad Grundejerforening Sekretariat (GFS).
Men en alternativ løsning kan være på vej for bydelens beboere idet Naturstyrelsen har overvejelser om et areal vest for Kanonvej og mellem banen og motorvejen.
“Det er korrekt, at Naturstyrelsen har gjort sig tanker om en ”hundeskov” tæt på Ørestad. I den kommende Driftsplan og plejeplan for Kalvebod Fælled, er der indskrevet en mulighed for, at indrette en hundeskov på arealet vest for Kanonvej mellem Øresundsmotorvejen og togbanen,” fortæller skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelsen.
Arealet er i øjeblikket udlejet til en lokal hundeklub, men det lejemål udløber til juni 2020. Kim Søderlund vil dog ikke sætte præcis tidspunkt eller anvendelse af arealet.
“Jeg forventer, at det er et emne, der vil blive drøftet i Naturparkrådet,” siger han.


hundegaarden groenningen online

 Her ligger hundegården i Grønningen i Ørestad Nord

hundegaarden byparken online

Her ligger hundegården i Byparken i Ørestad City

hundepark kanonvej onlineHer har Naturstyrelsen overvejelser om at etablere en hundepark

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2047

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk