Selvforsvar er en sport for hele familien

karate 01 onlineMangler du en fritidsaktivitet, der kan rumme hele familien, så er karate måske noget for dig og din familie

• Det kan måske lyde lidt underligt, at en kampsport kan være for hele familien, men ikke desto mindre er det, hvad Søren Nielsen fra Jokokan Ørestad Karate Skole vil påstå. Han er leder af Ørestads ældste kampsportsforening, der sammen med en række veluddannede instruktører tilbyder denne form for træning.

“Hos os bliver man altid modtaget af positive, velforberedte og dygtige instruktører med gensidig respekt og accept. Her er plads til alle – voksne som børn, kvinder og mænd, piger og drenge. Og vi starter nye hold, så det er bare om at komme med,” siger han.

Jokokan Ørestad Karate Skole tilbyder træning i et flersporet elite-samurai kampsportssystem med 1000 års historie i Japan, som indeholder alle de klassiske samurai-kompetencer i både ubevæbnet som bevæbnet kamp.

“Med flersporet menes der, at man ikke kun vil lære at bruge hænder og fødder men faktisk hele kroppen og specielt sit sind. Den uddannelse, man går igennem, fra man starter, til man når sit sortbælte, er en meget bred uddannelse, hvor man får kendskab og indblik i en række kampsportsystemer fra både Japan og Kina – heriblandt Tai Chi og Hsingi,” uddyber Søren Nielsen.

Når det gælder væbnet kamp får eleverne også indsigt i og kendskab til traditionel våbenbrug, såsom Ken og kotachi-jutsu, der er træk og kam langt og kort sværd, Jo-jutsu, der er kamp med mellemlang stav og Yari-jutsu, der er kamp med spyd.

Desuden lærer eleverne også den traditionelle japanske shiatsumassage, sygdomslære, indre og ydre personlig udvikling samt en masse andet, der er godt for selvværdet og helbredet.

“Nu kan det måske lyde for godt til at være sandt, men fakta er, at træningen i Jokokan Ørestad Karate Skole er et åndehul langt væk fra den konkurrenceverden, der kendetegner sport i dag. Hos os bliver man mødt af god stemning, seriøse instruktører og et godt kammeratskab på tværs af alle aldersgrupper og køn. Det er nemlig vores værdisæt,” siger Søren Nielsen.

Interesserede kan møde op i Dramasalen på Ørestad Skole på tirsdage eller torsdage kl.17.15 eller læse mere på

https://www.jokokan.com/

(slå op under Skoler og vælg Ørestad)

idræt, ørestad skole

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2198

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk