Rigtig fodboldbane i Ørestad?

fodbold

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning lægger i ny rækkefølgeplan op til flere fodboldbaner i Ørestad

På denne tid af året starter i større puslespil for Ørestad IF's fodboldafdeling. Puslespillet består i at fordele træningstider til alle klubbens børnehold på 7-mandsbanen i Byparken, hvor Ørestad IF også konkurrerer om eftermiddagstiderne med de lokale virksomheders firmafodboldhold.

Men efter planen kan en ny 8-mandsbane ved Kalvebod Fælles Skole tages i brug 2. maj, og det giver bedre rammer for bydelens børnefodboldhold, fortæller formand for Ørestad IF Fodboldafdeling, Mette Christina Nielsen.

Samtidig har Kultur- og Fritidsforvaltningen udarbejdet en rækkefølgeplan for fodboldbaner, og her lægges der op til, at der etableres en ny rigtig fodboldbane (11-mands kunstgræsbane) - i Ørestad. Der er også stadig planer om en boldfælled på Kalvebod Fælled. Ørestad har dog ikke fået udpeget et areal til en 11-mandskunstgræsbane. Der skal derfor i givet fald findes en placering og om nødvendigt købes en grund.

"Ørestad IF hjælper meget gerne kommunen med at foreslå mulige placeringer. Det kunne eksempelvis undersøges om der kunne ligge en fodboldbane et sted på Metroselskabets store areal langs Metrovej. Alternativt kunne grunden mellem Hannemanns Alle og motorvejen være et godt bud. Begge placeringer ligger tæt på Ørestads to kommende skoler," siger Mette Christina Nielsen.

I følge prognoserne vokser området med 25.000 nye beboere i perioden frem til 2028. Ørestad IF er derfor generelt meget opmærksomme på, at der i bydelen skabes de nødvendige rammer for idrætten, så der er gode muligheder for at dyrke sin sport og mødes med hinanden i lokalområdet.

Etableringen af fodboldbaner indgår i de igangværende budgetforhandlinger.

idræt

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3623

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk