Dårlig trafiksikkerhed på børns skolevej

trafik orestad syd 1Forældre advarer om rigtig dårlig trafiksikkerhed på Robert Jacobsens Vej mellem Arenakvarteret og Ørestad Syd. Kommunen synes at det er godt nok

• Skolevejen for børn på Kalvebod Fælled Skole er langt fra sikre. Børnene, som er 0. - 3. klasses elever, køres i dag med bus til og fra Dyvekeskolen fra et opsamlingssted ved 8-tallet på Robert Jacobsens Vej. Det skal de gøre indtil Kalvebod Fælled Skole står færdig i maj 2018.
Mange af børnene bor i Arenakvarteret i den nordlige ende af vejen, og skal gennem en labyrint af byggepladser, hegn, blokerede cykelstier og fortove, store lastbiler og manglende lyskryds for at komme til og fra opsamlingsstedet. Mange børnehavebørn skal også færdes på strækningen hver dag.

trafik orestad syd 2Københavns Kommunes afdeling for ' Sikre Skoleveje, Vejændring og Gravetilladelser' har tidligere oplyst, at der inden maj 2018 vil være etableret lyskryds i krydset Robert Jacobsens Vej / Asger Jorns Allé. Men udover det, vl man ikke foretage sig yderligere.
"Der er planer om lysregulering ved Robert Jacobsens Vej / Asger Jorns Allé, og forventningen er fortsat, at den står klar i løbet af maj 2018. Forvaltningen har ikke planer om at lave midlertidige løsninger med yderligere skiltning eller afstribninger på disse vejstrækninger," meddeler kontoret.
De råder forældrene til at man cykler langs Ørestads Boulevard, når man skal gennem området for at få børnene til og fra skolebussen.

Det svar stiller ikke Katrine Jul Chercka fra skolebestyrelsen på Kalvebod Fælled Skole tilfreds.
"Det er korrekt, at vi kan cykle ud på Ørestads Boulevard - men det løser ikke de resterende problemer, nemlig at:

Børnene stadig skal igennem to store uregulerede kryds med megen og tung trafik uden nogen som helst form for skiltning eller hjælp i form af striber på vejen osv.," siger Katrine Jul Chercka.
Hun mener heller ikke at et enkelt lysreguleret kryds er tilstrækkeligt. Der er tre andre kryds, som børnene også skal igennem for at komme i skole. Og problemerne med gangtrafikken på cykelstien på Robert Jacobsens Vej er et permanent problem, som ikke forsvinder af at byggepladserne bliver færdige.
"Man bør derfor overveje skiltning som viser, hvor de gående kan færdes", mener Katrine Jul Chercka, som har skrevet til kommunens kontor igen, men ikke fået svar.

arenakvarteret, trafik, skole

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3851

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk