• Redaktionen
  • Ørestad

Beslutning om skolestruktur hastes igennem

skole aabning bornForældre på Kalvebod Fælled Skole er frustrerede over at skolen måske kun bliver til indskolingsbørn, så eleverne igen skal flytte skole senere

• 12. december. Allerede på den dato er det planen at Børne- og Ungdomsudvalget skal vedtage en helt ny skolestruktur i Ørestad. Det sker efter at politikerne har vedtaget at bygge en tredie skole i Ørestad (Læs side 6). Den beslutning har ført til at Børne- og Ungdomsforvaltningen nu ønsker en ny skolestruktur i Ørestad. På politikernes bord ligger en plan om at gøre Kalvebod Fælled Skole til en indskolingsskole og Ørestad Skole til en udskolingsskole, måske allerede fra næstkommende skoleår. Børne- og Ungdomsforvaltningen ønsker, at det skal tages beslutning opbygningen allerede 6. december.

Ubegribeligt
Det er forældrene på Kalvebod Fælled skole meget utilfredse med.
"Som forældre til børn i Ørestad er det uhyre opslidende og ubegribeligt, at man fra Københavns Kommunes side endnu engang vælger at udsætte Ørestads børn for store omrokeringer i deres skolegang", siger Maire Bonavida, forælder på Kalvebod Fælled Skole.
Hun har sendt et brev til forvaltning og politikere på vegne af alle forældrene på skolen.

Flytter rundt på børn
Børnene i 2. og 3.klasse på Kalvebod Fælled Skole kører i øjeblikket med bus til og fra Dyvekeskolen, mens de venter på at deres egen skole skal åbne i august 2018. Før da havde de til huse på Ørestad Skole, men her blev de nærmest blev smidt ud på grund af kapacitetsproblemer i foråret 2016.
Alle har i to år glædet sig  til at Kalvebod Fælled Skole står klar som planlagt med tre sporog 9 klassetrin. Mange har købt hus i området af samme grund.
"Det er nemlig det, der er blevet meldt ud fra Københavns Kommune. Og det er derfor, at man lige nu bruger millioner af skatteborgernes penge på at bygge for eksempel fysik-lokaler og hvad, der ellers hører til på en skole med udskolingsklasser," skriver Marie Bonavida.
Hun mener også at det vil koste mange skattekroner at lave planen for skolen om, så den kun skal huse indskolingselever.
"Og alt sammen for hvad? For at løse et kapacitetsproblem? For at spare penge ved en upersonlig megastruktur? " spørger hun.

Alternativ løsning
Skolebestyrelsen fra Kalvebod Fælled Skole havde 8. november foretræde for Børne- og Ungdomsudvalget. Her fremsatte de deres kritik. Klaus Mygind (SF) er enig med forældrene langt hen ad vejen, men mener alligevel, at politikerne bliver nødt til at overveje en ny skolestruktur i Ørestad, når der om få år kommer tre forholdsvis nye skoler tæt på hinanden.
Men han vil gerne drøfte et forslag fra Skolebestyrelsen om at den tredje skole og Ørestad Skole i fremtiden vil udgøre enhed, så Kalvebod Fælled Skole kan fortsætte som planlagt.  
"For mig er det fortsat vigtigt, at udskolingerne på Ørestads skoler samarbejder tæt i fremtiden uanset, hvordan skolerne opbygges," skriver Klaus Mygind i et debatlindlæg.

skole, skoledistrikt, ørestad skole, kalvebod fælled skole

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2955

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk