• Redaktionen
  • Ørestad

Ishockeyklub og kommune igen i dialog

skoejtehal juniorkampNæstformand i Copenhagen Lions tror på, at foreningen igen kan få driftsaftalen for Ørestad Skøjtehal, efter at misforståelser bliver ryddet af vejen

 • Det kom som en stor overraskelse for foreningen Copenhagen Lions, da Københavns Kommune i sidste uge meddelte, at man ville hjemtage driften af Ørestad skøjtehal. Begrundelsen var, at Copenhagen Lions selv skulle have meddelt kommunen, at foreningen ikke er i stand til at drifte Ørestad Skøjtehal inden for rammerne af driftsaftalen med kommunen.
"Noget sådan har vi aldrig givet udtryk for.  Tværtimod afventer vi en invitation fra Københavns Kommune til et snarligt evalueringsmøde af driften af Ørestad Skøjtehal, dette blev aftalt med Københavns Kommune på  bestyrelsesmødet 29. august," udtaler Copenhagens Lions formand Mogens Christensen i en pressemeddelelse fredag 1. september.

Kan løse opgaven
Copenhagen Lions understreger, at man er i stand til nu som tidligere, at servicere de 1500 brugere af offentlig skøjteløb, og 350 medlemmer af Copenhagen Lions – samt skoler og fritidshjem i Ørestad.
"At Københavns Kommune konkluderer, at Copenhagen Lions ikke magter denne opgave, er en gåde og på ingen måde dokumenteret," siger formanden.

Høje el-udgifter
Ørestad Avis har i går onsdag talt med næstformand i Copenhagen Lions, Esben Sloth. Han fortæller at byggesjusk og høje el-udgifter også er en del af problematikken i forhold til kommunen.
esben sloth 01Esben Sloth, næstformand i Copenhagen Lions"Vi har på et bestyrelsesmøde drøftet hvad vi skal gøre ved, at udgifterne til elektricitet i skøjtehallen er meget høje. Det skyldes forskellige byggefejl, og at solcelleanlægget aldrig er kommet til at fungere. Vi står for driften af hallen, så der er risiko for at det bliver medlemmerne, der skal bøde for nogle byggefejl. Det er nok den problematik, som har givet anledning til de seneste misforståelser," siger Esben Sloth.

Fornyet dialog
Han tilføjer dog, at der er fornyet dialog med Fritids- og Kulturforvaltningen.
"Vi har ryddet nogle af misforståelserne af vejen og genoprettet en god dialog," siger Esben Sloth, som har et barn i foreningen, og tidligere har været formand for Ørestad City Grundejerforening.

Skærpet tilsyn
Han blev valgt som næstformand i Copenhagen Lions ved generalforsamlingen i april måned. Ved samme generalforsamling blev tre medlemmer ekskluderet. En gruppe af forældre havde indstillet dem til eksklusion, da de mente, at de skabte uro i klubben. De fik blandt andet en del omtale på en lokal tv-station på Frederiksberg, og kommunen satte i den forbindelse Copenhagen Lions under 'skærpet tilsyn'.
Tidligere er en sportschef er også blevet fyret, efter uoverenstemmelser med den tidligere bestyrelse.
"Men disse gamle sager er et overstået kapitel. Og de fleste af medlemmerne er lokale beboere, som bare gerne vil have en velfungerende forening for ishockey og skøjteløb. Nu vil vi gerne se fremad og koncentrere os om de kommende turneringer. Jeg tror og håber på, at kommunen vil samarbejde med os igen," siger Esben Sloth.
Det var ikke muligt at få en kommentar fra Kultur- og Fritidsforvaltningen inden deadline onsdag.

idræt, copenhagen lions

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3683

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk