• Jakob Korshøj
  • Kultur

Simian har fødselsdag - klar med to nye udstillinger

simianUdstillingsstedet Simian fylder et år, og i øjeblikket kan man opleve to nye udstillinger.

"Vores to udstillinger markerer både, at vi fylder et år, men også at vi har åbnet et helt nyt udstillingsrum," fortæller Markus von Platen fra Simian.

Den første udstilling man ser, når man kommer ind i det store grå kælderrum, er en duo-udstilling af kunstnerne Lazar Lyutakov og Jens Fröberg. De noget abstrakte kunstværker, som er op til egen fortolkning, består blandt andet af skraldeprodukter fra en vandvarmerfabrik i Østrig, hvor kunstneren har brugt de afskårne rør som hatte båret af mannequin-dukker. Ved siden af dette finder man brugte vandflasker fra en virksomhed, der producerer dyrt "luksusvand". Firmaets logo er skrabet af flaskerne, som er placeret i et specielt system.

Kunstig laksefarve
I det nye rum, Simian har udvidet med, udstiller kunstneren Marina Pinsky en række kunstværker med referencer til, hvordan mennesker manipulerer naturen. For eksempel i form af vifter, som er designet med en meget detaljeret farveskala. En af vifterne er således farvet med astaxanthin, som er det farvestof man putter i foderet til laks, for at fiskene skal få en rød farve.

simian tom kaelderLÆS OGSÅ: Kunstnerne bag Simian: "Stedet er helt unikt"

 

Prisbelønnet og non-profit
Simian vandt tidligere i år BKF-prisen for Årets Kunstnerdrevne Udstillingssteder 2021, som uddeles af Billedkunstnernes Forbund.
"Det er jo dejligt, og det betyder rigtig meget, for BKF er virkelig en organisation, der gør meget for kunstnerne, så det er rart at få en officiel anerkendelse fra dem," siger Markus von Platen om prisen.

simian indgangAlle kan komme - gratis entré
Simian har adresse på Kay Fiskers Pl. 17 lige under Ørestad Metrostation, og udstillingsstedet fejrer i år 1 års fødselsdag, da de åbnede 5. september 2020.
"Alle er velkomne til at komme og få en interessant kunstoplevelse, og vi har gratis entré. Kunstværkerne kan være svære at afkode, men vi er altid til stede, og vi fortæller meget gerne om dem," fortæller Markus von Platen.

Udstillingsstedet tjener ikke penge på sine udstillinger, men er støttet af flere store fonde, og lejer lokalerne billigt af By & Havn. De betaler således ikke direkte husleje, men afholder løbende arrangementer, som samarbejdspartnerne har gavn af.
Simian planlægger at der fremover skal være to separate udstillinger i gang på samme tid. Man følge med i programmet på hjemmesiden www.ssiimmiiaann.org, hvor man også kan se, hvornår Simian holder åbningsfester.

kunst, simian, bkf-prisen

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2693

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk