• Redaktionen
  • Kultur

Kunst for hunde

kunst lure of the local PLAKATØrestad Bypark bliver denne sommer en udstilling rigere, når fire kunstnere fra Kunstakademiets Billedkunstskole åbner den nye udstillingsplatform, Kimen. Der er fernisering på lørdag 5. juni.

"Tænker du nogensinde over, hvad din hund ville sige til en anden hund, hvis de mødtes og så på kunst? Muligvis ikke, men det er måske en tanke, du har nu? Normalt når hunde mødes, opstår der ikke bare en forbindelse mellem dem, men også mellem deres mennesker. Men hvad sker der, når man kaster et kunstværk ind i dette møde?"

Sådan introduceres det første af flere kunstudstillinger i Byparken i Ørestad City i denne sommer. På lørdag er der fernisering for den første udstilling af Clement C, som vil installere et skulpturelt bassin i øjenhøjde med Byparkens hunde, og som åbner op for en interaktion mellem hunde, mennesker og kunstværket.
Udstillingen åbner samtidigt med Grundlovsfesten i Byparken på lørdag. Det nye udstillingssted hedder Kimen og ligger på Zen-øen vest for boldbanen. Det er grundejerforeningen Ørestad City, der har arrangeret de kommende udstilllinger. Foreningen med et kunstspor i deres strategi, og har nu indgået samarbejde med kunst-afgangselever og kurator-afgangselever for at prøve ny kunst af i det offentlige rum. 

Udstillinger seks uger frem
Åbningen på lørdag er den første af fire udstillinger, der åbner hver anden lørdag frem til 17. juli.
Udstillingen hedder 'The Lure of the Local' og gennem deres værker vil kunstnerne lægge op til samtaler med beboerne. De unge billedkunstnere fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, og de fortolker i deres værker selve Byparken i Ørestad City og dens udvikling. Gennem performance, workshops og fernisering af nye stedsspecifikke værker får man mulighed for at møde sine naboer og lære sit område bedre at kende gennem mødet med kunsten.

Bassin i hundehøjde
På lørdag er det C Clement (DK), som  installerer et skulpturelt bassin i øjenhøjde med Byparkens hunde, og som sikkert giver anledning til forundring hos både hunde og hundeluftere.
"Udstillingen centrerer sig om lokalsamfundet, og vil både være et oplagt mødested for parkens brugere og forsøge at bidrage med nye perspektiver på historien, der knytter sig til området," fortæller Julie Tvillinggaard Bonde fra organisationen Art In Reality, som har skabt udstillingen i samarbejde med  Grundejerforeningen Ørestad City og Skolen for Kontekstuelle og Konceptuelle Praksisser ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler samt faget Kuratering på Institut for Kunst – og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet.

Nyt værk hver anden lørdag
Hver anden lørdag introduceres et nyt værk til udstillingen i et ferniseringsevent, hvor man kan møde kunstnerne bag værkerne, se deres kunstværk samt høre om deres proces og tankerne bag.

Fælles bevægelse
19. Juni vil Marina Dubia (BR) introducere et performanceværk, der inddrager Byparkens brugere i fælles bevægelse.

Naboskab
3. Juli vil Anabela Veloso (PT) undersøge naboskabet i Ørestad City i samspil med de lokale beboere. Anabela er optaget af at tilpasse sig relationer og situationer og hendes kunstneriske bidrag til Byparken afhænger af et samspil med de øvrige udstillede værker, og resultatet af undersøgelsen. 

Feministisk walk og kage
17. juli vil Kajsa Karlsson (SE) tilrettelægge en feministisk walk med udgangspunkt i Byparkens stednavne, og byde Byparkens brugere på et stykke af sin egen hjemmebagte kage. 

The Lure of the Local. Første fernisering lørdag 5. juni kl. 13 på den nye udstillings-scene, Kimen, i Byparken, C. F. Møllers Allé 36

byparken, grundejerforeningen ørestad city

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3008

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk