2351 høringssvar til Vejlands Kvarter

vejlandskvarteret luftfotoAntallet af høringssvar til lokalplanforslaget om Vejlands Kvarter på Amager Fælled stiger fortsat. I dag er der 2351 høringssvar på høringsportalen blivhoert.kk.dk - de fleste af dem er imod byggeriet. Torsdag 22. oktober klokken 19 var der arrangeret fakkeloptog og folkering om det planlagte byggefelt.

• "Da jeg for mange år siden kom i Haveforeningen Røde Mellemvej, gik Fælleden helt op til haverne.I dag er der taget af Fælleden til Digevej, boliger, metro og Ørestads Boulevard. Der er taget rigeligt af Fælleden. Nu må det stoppe." 

Sådan lyder et af de mange høringssvar til byggeprojektet Vejlands Kvarter på hørings-portalen blivhoert.dk, hvor der efter høringsfristens udløb i torsdags lå ikke mindre end 2.354 svar.  - og langt de fleste er protester imod byggeriet.

2.000 boliger

Vejlands Kvarter skal være Ørestads fjerde bydelskvarter. Oprindeligt skulle kvarteret hedde Ørestad Fælledkvarter og bygges ved Sundby metrostation. Men i 2017 opgav Københavns Kommune at bygge på grunden, efter protester fra naturgrupper. I stedet blev der udpeget to nye byggeområder - Vejlands Kvarter og
Stejlepladsen i Sydhavn.

Det nye Vejlands Kvarter er placeret ved vandrehjemmet 600 meter fra metroen og langs Vejlands Allé. Her har By & Havn og  PFA udviklet en plan for en bæredygtige bydel med 2.000 nye boliger bygget i træ, certificeret efter de højeste standarder for bæredygtighed og med facader beklædt med naturmaterialer som sten, tegl og træ. Mere end en tredjedel af kvarterets areal på 182 hektar skal reserveres til natur og rekreative områder, og grønne sammenhængede arealer skal danne forbindelser ud til naturen omkring. Der skal være variation i beboersammensætningen, så både børnefamilier, studerende og seniorer mødes på centrale fællesarealer. Cirka 500 af kvarterets nye boliger skal være almene boliger.

Betal By & Havn

Kvarteret skal bygges på gammel lossepladsjord. Men modstanderne af projektet mener at området i dag har masser af unikke naturtyper, og  har givet det navnet 'Lærkesletten'. 

Danmarks Naturfredningsforening (DN) i København mener slet ikke,  at det burde være lovligt at Københavns Kommune kan inddrag noget af fælleden, og de mener at kommunen sagtens kan finde de 1,4-1,6 mia. kroner, som By & Havn forventer at tjene på de to byggeprojekter Vejlands Kvarter og Stejlepladsen.

"Hvis kommunen i stedet betalte By & Havn, behøvede By & Havn ikke at bygge. Det har et flertal af politikerne indtil nu afvist at gøre. Kommunen har imidlertid pengene," skriver DN København i sit seneste nyhedsbrev. 

Socialdemokratiet fastholder, at der skal bygges boliger på Amager Fælled.

"Det gør vi jo, fordi der er en bred aftale med et bredt flertal af partierne på rådhuset, siger Marcus Vestager (S), medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til TV 2 Lorry.

Han påpeger, at der kun kan ske en holdningsændring, hvis flertallet for at bygge bryder sammen.

Vejlandskvarteret kan blive landets mest bæredygtige

fælledkvarteret, Vejlands Kvarter, fælledby

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2997

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk