• Redaktionen
  • Godt liv

´Vi har det for luksus': OEG samler ind til Røde Kors

chloe gymnasium indsamlingEn flok elever på Ørestad Gymnasium er blevet udnævnt til Røde Kors ambassadører. En lokal indsats kan gøre en stor forskel for et andet lokalsamfund ude i verden.

Det er en gruppe af skolens såkaldte 'changemakere' som nu er Røde Kors ambassadører. Shilan, Heba, Chloe, Shevin, Lara og Beri går i 2. og 3. g og - og arbejder på højtryk for at få deres kammerater til at melde sig til Røde Kors’ gymnasieindsamling søndag 3. oktober. Det gælder om at få så mange af eleverne som muligt ud at gå som indsamlere på gader og veje.

Vi har det for luksus her i Danmark
Røde Kors ambassadørerne mener at det er vigtigt, at unge tager ansvar for at hjælpe andre.
“Vi har det for luksus her i Danmark, og det mindste vi kan gøre, er at bruge et par timer på at hjælpe nogen, der virkelig har brug for det,” siger Shilan. Hun meldte sig som Røde Kors ambassadør, fordi hun længe havde haft et ønske om at være frivillig hos Røde Kors, men følte hun manglede tid pga. skolearbejdet.
“Da jeg så annoncen om at blive Røde Kors ambassadør på gymnasiet, synes jeg det var en oplagt mulighed, for at gøre en forskel og også få andre elever fra skolen med på ideen,” fortæller Shilan. 

Besøg af generalsekretæren
Som optakt til landsindsamlingen fik Ørestad Gymnasium besøg af Anders Ladekarl, der er generalsekretær for Røde Kors. Han holdt et oplæg for eleverne og viste fotos og filmklip fra bl.a. krigszoner og u-lande, hvor Røde Kors arbejder på at hjælpe de lokale. Anders Ladekarl berettede bl.a. om krigens helte, Samira og Ahmed, der frivilligt arbejder som ambulanceførere for Røde Kors i det krigshærgede Syrien. Og om kampen for at få corona-vacciner ud til fjerntliggende egne i f.eks. Sydsudan, hvor der hverken findes kølerum til at holde vaccinerne kolde eller infrastruktur til at fragte vaccinerne ud til folk.

Et lille offer, der gør en stor forskel
Røde Kors ambassadøren, Chloe, tror at oplægget rørte noget hos eleverne.
“Det var voldsomt at se, hvor mange mennesker, der lever under nogle helt forfærdelige forhold,” siger hun.

Chloe har sammen med sine venner samlet ind for Røde Kors siden 7. klasse. Hun synes, det er rigtig hyggeligt, fordi hun både bruger tid sammen med vennerne og møder en masse søde mennesker på ruten. Derfor opfordrer hun nu de øvrige elever på gymnasiet til at deltage i gymnasieindsamlingen. “Man tænker måske, hvad betyder én fra eller til? Men man kan jo samle sindssygt mange penge ind på de tre timer, og pengene rækker virkelig langt,” siger Chloe.
“ Jeg møder mange, der tror det er hårdt, men tiden går rigtig hurtigt, og så har man jo også en chance for at lære nogle nye mennesker at kende fra gymnasiet.”

Kan vinde en festival
Ud over den personlige gevinst ved at gøre en forskel for andre, er der også præmier på spil ved indsamlingen. Hvis Ørestad Gymnasium tilmelder mere end 50 ruter 3. oktober, deltager de nemlig i lodtrækningen om at få en festival ud på gymnasiet med stjerner som Benny Jamz, Sandra Hussein og Yakuza.
“Vi vil gerne have så mange tilmeldinger som muligt,” siger Chloe og Shilan, der sammen med resten af ambassadørerne planlægger konkurrencer, oplæg og en muffin-bod, for at få flere elever med til indsamlingen.
Man kan melde sig som gymnasieindsamler helt indtil indsamlingsdagen 3. oktober.

gymnasium

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2678

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk