• Kirsten Degn, tekst & fotos
  • Godt liv

SENSOMMER

naturpark aften kirstendegnAugust med kølige aftener og morgener, det er ikke så tosset – og en af augusts gode oplevelser er de smukke guldsmede der sværmer; særlig i området omkring Paddedammen, men de kommer også her ind til min have.

Jeg har i denne sommer for første gang observeret en særlig smuk rød guldsmed, endda en del af dem – og er gået på jagt med kameraet for at indfange dem, og finde ud af hvad det er for en fyr. Jeg fik et par fine eksemplarer i kassen, og lagde dem ud på Naturbasen, og fik at vide at det var en Blodrød Hedelibel, og at den ikke var sjælden - men smuk var den.

En anden af sensommerens glæder er de smukke solnedgange, og det fine aftenlys. Midt på sommeren er lyset skarpere og udvisker nuancerne lidt. Selv om der ikke er noget nyt i en smuk aftenhimmel, så lokker den alligevel til en aftentur for at fange farveorgiet.

8tallet kirstendegn2Jeg har ikke været så flittig til at gå ud på “savannen” som jeg plejer, og jeg synes lige pludselig at det var længe siden jeg havde set dådyrene, så en dag mellem de skybrudslignende byger, tog jeg en tur ud over græssteppen.

 Til at begynde med troede jeg kun der var køerne som gik langt ude i horisonten, men pludselig var hele flokken af dådyr der, incl. de to hvide, og et enkelt meget mørkt eksemplar. Et imponerende syn, men de var meget vagtsomme, og vendte rumperne til mig, da jeg kom for tæt på. 

Og så er en god nyhed lige tikket ind: Underværker, som er en Realdania- kampagne, der hjælper ildsjæle med at gøre projektdrømme til virkelighed, understøtter projektet for renovering af fugleskjulet og gangbroerne i Store Høj Sø. 

Så det næste der sker er at bestyrelsen for Foreningen Gangbroer og Fugleskjul ved Store Høj Sø tager et møde med naturstyrelsen for at drøfte hvordan det skal gøres. Vi venter spændt på nyt om projektet, og kan jo håbe at vi næste år kan komme på ture gennem rørskoven igen.

Endnu et lokalt projekt er der udvikling i: Byggeriet på Amager Fælled er efter en byretsdom indstillet. Det har dog krævet at Amager Fælleds Venner har skullet stille en sikkerhed på 2 mill. Kr. hvilket er lykkedes. Og så falder den endelige afgørelse i januar måned.

naturpark daadyr kirstendegnMens vejret bliver mere efterårsagtigt, og dagene er kortere, har naturen også skiftet farve, der er et gulbrunt skær over de store arealer, og blomsterfloret er domineret af alle de gule, som rejnfan og gyldenris – iblandet de flotte faner af tagrør, som lige nu er mørkviolette i blomsterne. 

Inden længe skifter også træerne farver – men vi tager lige nogle uger endnu med det grønne. Taget på 8-tallet står også rigtig smukt lige nu, for nogle måneder siden var det bare grønt. 

Men hver tid og hver årstid har sin charme – jeg glæder mig over at det hele tiden skifter – det er bare om at nyde det mens man kan.

naturpark blodrod hedelibel kirstendegnorestad skyline kirstendegn

natur, Naturpark Amager, kirsten_degn

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2802

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk