• Kirsten Degn, tekst og fotos
  • Godt liv

August – sidste sommermåned

naturpark koer kirstendegnNu synger sommeren på sidste vers i følge kalenderen – men vi har forhåbentlig mange gode dage endnu, de er bare ikke så lange mere

Det har været en sommer med mange vejrmæssige udfordringer, varmebølge, skybrud nogle steder, kolde dage, og tørre perioder. Men det er jo også en udfordring i forhold til at få det bedste ud af Danmark lige her og nu.

Jeg har været på cykeltur fra Køge til Møn med indlagte overnatninger – havde heldigvis valgt nogle gode dage med behagelige temperaturer og næsten ingen vind. Og kunne glæde mig over det smukke landskab, som jo er meget anderledes end her på øen - det var grønt og frodigt, de store marker og grønne hegn dominerede hvor jeg kom frem. 

Senere har jeg været på biltur til Svendborg, som var en meget charmerende by, og derfra over Langeland til Møn - igen mange nye naturoplevelser.

Jeg har hverken glemt eller forsømt mit eget område, og også nydt og udforsket det i den grad det har været muligt.

naturpark rejnfan2 kirstendegnJeg har fundet et nyt orkidested, hvor der var mange flere blomster end jeg før har set her. Jeg har glædet mig over at tjørnebuskene igen har blade. 

Desværre er der en del birketræer som ser sølle ud efter tørkeperioden, nogle af dem er helt gået ud, og andre har kun et par enkelte grene med blade på. 

Jeg har plukket dejlige buketter af mine yndlingsblomster. Jeg glæder mig også til at komme en tur ud og hilse på det lille nye føl hos vildhestene. 

Vores haveprojekt 'Amager Urbane Haver' er til glæde for mange familier, nogen får selvfølgelig mere ud af det end andre, men jeg tror der bliver lagt meget haveglæde i de små lodder, og børnene får forståelse for hvor grøntsager og kartofler kommer fra. 

naturpark squash kirstendegnOg jeg glæder mig over hvor smukke squash og tomater er når man ser dem her på planterne og ikke kun pakket i plast i grøntafdelingen i supermarkedet. Ukrudtet gror også lystigt, men grønt er jo godt for øjnene...

Så er der også to store nyheder her i området: 

Anlægget ved Store Høj Sø ser ud til at blive reddet ved hjælp at utrættelige lokale kræfter, og byggeriet på Lærkesletten er tilsyneladende indstillet. Jeg skriver det lidt med forbehold, da der er mange usikre meldinger i omløb i øjeblikket. 

Vores egen lille Paddedam er heller ikke helt på plads endnu, men tilsyneladende er der bevilget grusede stier fra Promenaden og over til Kanonvej.

naturpark dragoer3 kirstendegnJeg havde spottet et par dage med dejligt cykelvejr, ikke for varmt, og ikke for megen vind, så jeg inviterede mit barnebarn på otte med på cykeltur til Dragør, med indlagt frokost på havnen, badetur på mormorstranden, moules frites ved havnen og overnatning på badehotellet.

Det blev en dejlig tur, bl.a. ud gennem Kongelundsskoven og på toppen af diget gennem Søvang med kig til Sverige og broen. 

Miljøet i og omkring Dragør er så meget anderledes end her i Ørestad. Vi nød også de mange smukke blomster, særlig cikorie og rejnfan er alle vegne, jeg synes også der er mange flere end for blot få år siden. 

Jeg fandt også et sted med en masse strandmalurt på strandengen som stod og lyste sølvagtigt i det grønne græs, der blev lige plukket en buket til malurtsnapsen. På vejen ind ad Kanalvejen nød vi de smukke heste, som går på sletten.

Og så nyder jeg den friske luft og høje himmel som en augustmorgen kan byde på – dejligt at gå en tur ud og nyde guldsmedene og de fine spindelvæv med morgendug – det fås ikke bedre.

kalvebod fælled, Naturpark Amager, kirsten_degn, dragør

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2786

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk