Festival for høet, naturen, biologien

naturcenter hoe festival kunzendorfI august og september Tårnby Naturskole til en helt ny festival for børn og barnlige sjæle ved fårefolden i Naturpark Amager.

Her skal biologi og naturpleje mødes med arkitektur, kunst og dans.

Fra slutningen af august og en måned frem omdannes fårefolden ved Naturcenter Amager til centrum for festivalen ”Under Høet - mod Overdrevet”. Både Tårnbys skolebørn og Amager Skovhjælpere er i gang med forberedelserne.

Med udgangspunkt i naturpleje-typen høslet - hvor man slår græsset ned, for at skabe plads til den lave blomsterrige vegetation – forvandler deltagerne området til en naturlegeplads og til en scene, som kunstnergruppen GLIMT opfører en performance på i begyndelsen af september.

Opbygningen af festivalpladsen er sket i samarbejde med arkitekt Gitte Juul, som har udformet en række af pladsens rum. Amager Skovhjælpere er allerede i gang med at slå en del af høet på pladsen. Ved hjælp af selvbyggede høryttere (høtørrestativer) skabes en række naturlige rum, hvor områdets blomster udstilles.
I de kommende uger vil både skolebørn og alle andre interesserede kunne bidrage til og benytte den midlertidige naturlegeplads.

Under Høet – mod Overdrevet er støttet af Statens Kunstfond og laves i samarbejde med Kastrupgårdsamlingen.

Program for ”Under Høet - mod Overdrevet”

23. august – udgangen af september:
Naturlejepladsen udvikler sig og er åben for publikum. Særligt i weekender kan man deltage i festivalaktiviteterne.
23. – 27. august
Børn fra Skelgårdsskolen i Tårnby bygger høryttere, som bliver til udstillingsrum for de herbarieark med blomstrende urter som eleverne fandt og pressede før sommerferien. I samarbejde med arkitekt Gitte Juul.
28. og 29. august
Fletning af kæmpe pilehytte. Amager Pileforening skaber en stor hytte i pil, som indgår i festivalpladsens forskellige rum. 
4. – 5. september
Performance teatret GLIMT opfører deres teaterstykke, skabt til lejligheden.

Hold øje med Naturpark Amagers facebook side for nærmere tider og yderligere information.

naturcenter amager, tårnby naturskole

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3269

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk