• Kirsten Degn, tekst og fotos
  • Godt liv

Højsommer

badeliv sydstranden kirstendegn

Ja nu er det blevet sommer, med alt hvad det indebærer: høj sol, varme og tørke - vi er svære at stille tilfredse. Men lad os nu nyde solen og varmen, en dansk sommer er hurtigt forbi igen.

Selv om man synes at alt gentager sig ude i naturen, så er der alligevel ting som er anderledes fra år til år. Jeg troede ikke der var så mange spindemøl i år som sidste år, men det er der - de er bare andre steder, og der hvor de er, ser det helt spøgelsesagtigt ud, og nogle steder hænger de i lange guirlander, som man risikerer at få i hovedet, når man cykler eller går forbi. Men fuglene mæsker sig, det er et rent festmåltid at gå ombord i sådan en tjørnebusk. I de blomstrende hvidtjørn som ikke er angrebet, har jeg også lagt mærke til noget som er anderledes i år - der er flere af dem, som er helt lyserøde, de er smukke – men hvorfor nu det?

I år er min hyld helt sat til med sorte bladlus, det ser ikke lækkert ud, og de afsætter også en masse klistret stads på bladene, men jeg ved jo at det forsvinder igen. Jeg håber ikke at det er generelt for hylden i år, jeg regner jo med at skulle en tur på Fælleden for at samle til hyldeblomstvin eller –saft inden Sankt Hans.

Jeg har lige været ude for at kigge til orkideerne, men de er slet ikke i blomst endnu, jeg er spændt på hvor mange vi får i år, sidste år synes jeg det var lidt småt. Men ellers er det jo tid til at plukke buketter af alle de andre smukke blomster vi har i øjeblikket. Også hunderosen og hybenrosen er sprunget ud, de lyser op og dufter.

Der er også en anden ting som ser anderledes ud - næsten alle piletræerne her i mit område ser grå og triste ud – der er næsten ingen blade, men kun visne og afblomstrede gæslinger. Birketræerne ser også sølle ud – de mangler vand.

naturpark heste kirstendegnLÆS OGSÅ: Juni – den første sommermåned

Så er der lige en opdatering vedr. gangbroerne og fugleskjulene ved Store Høj Sø. Nick Vikander fortæller at der kommer svar på ansøgningen om midler fra Realdania, inden sommerferien. I mens foregår indsamling stadig, der er i øjeblikket indsamlet 35.000,-.

Naturstyrelsen er positiv overfor både indsamling og ansøgning, og har forpligtet sig til at vedligeholde anlægget i 10 år, hvis pengene findes til genetableringen. Vi krydser fingre... Se mere på FB gruppen: Beboergruppe – genetablering af gangbroerne og fugleskjulet Store Høj Sø. Man kan støtte indsamlingen på hjemmesiden: storehøj.dk.

Der har også været tid til en badetur til Sydkysten – ja jeg har ikke været i, men det var dejligt sagde mine turfæller, men alene cykelturen derud er jo dejlig, og det at komme derud, hvor der kun er vand at se i horisonten, er et højdepunkt for mig. Et kig på kalenderen viser at det snart er Sankt Hans og at det vender – men heldigvis kan vi få rigtig mange gode sommerdage endnu – nyd dem. 

Naturpark Amager, kirsten_degn

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3839

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk