• Kirsten Degn, tekst og fotos
  • Godt liv

Juni – den første sommermåned

naurpark paddedammen kirstendegnSå er der fint lysegrønt overalt, det er bare om at nyde det, når det er her. Lige pludselig er de lysende og sarte farver afløst af en ensartet grøn farve.

Vi har også set et af naturens negative hændelser: Svanereden, hvor svanen lå og rugede på æg, er forladt, og et af svaneæggene lå i vandet. Jeg mødte min nabos søn (7 år), der lige som jeg har fulgt svaneparret trofast, og han fortalte om “katastrofen”, og var meget oprørt over det. 

Vi blev enige om at det nok var ræven der havde været på spil, og fik en snak om naturens gang. Jeg cyklede selv forbi senere, og kunne kun konstatere at svanerne var væk. 

Det har været sløjt med forårsvejret - det har været koldt og vådt og ikke mindst blæsende, og det har forhindret mig lidt i at udforske alt det skønne der er her omkring. Og indtil videre der det ud til at blive den vådeste maj måned i mands minde. Jeg har dog været ude på “Savannen” og set de fine hvide vandranunkler i kanalerne, set hvordan fuglene har ribbet op i mosset for at finde orm og larver, der har været holdt rigtig ædegilde. 

Jeg har hørt lærker og viber muntre sig og skræppe op, hvis man kom for tæt på. 

naturpark soe skole kirstendegnPaddedammen

Jeg har også været ude for at høre om nattergalen var kommet, første gang jeg var afsted var der ingen, men jeg har hørt den siden, så den er her igen i år. 

Den aften nattergalen snød mig, var der til gengæld den fineste himmel og lys over Paddedammen, som jeg kunne glæde mig over. 

Et par dage senere blev jeg ked af at læse om at søen nu endelig er dødsdømt. På den anden sider har der været så mange modstridende meldinger, så det er svært at se hvad der er den endelige beslutning. 

Heller ikke anlægget ved Store Høj Sø ser ud til at have mange chancer for at overleve - så får vi til gengæld et nyt anlæg for enden af Asger Jorns Alle ud mod Kanonvej med en gangbro igennem det svært fremkommelige område. Forstå det hvem der kan – men vi kan jo stadig håbe at vi får lov at beholde både søen og gangbroerne ved Store Høj Sø.

Rørsangere

Forleden aften var jeg igen et vend ude for at høre om der var nattergal eller frøkvækken i luften. Der hvor frøerne plejer at kvække lystigt, hørte jeg en lidt anden lyd, det var hverken løvfrø eller grøn frø, men det var helt nede i vandkanten og lige så højt og insisterende. 

Jeg måtte ty til eksperter, og senere google lyden: det var rørsangere. Sjovt nok hørte jeg slet ikke frøerne den aften, men de er ellers også aktive i denne tid.

fiskerihavnen2 kirstendegnCykeltur til Sydhavn

En morgen var der lige pludselig sol og næsten ingen vind – det skulle udnyttes til en cykeltur ind til Sydhavnen med Stejlepladsen – bl.a. for at finde trolden Ivan Evigvår. Selvfølgelig blæste det lidt mere end jeg troede, men det var en fin tur, og det er jo et meget fint mål for en forårs-cykeltur. Der var pippen og kvidren alle vegne, hvidtjørnen er sprunget ud, og man kan dufte syrenerne, når man kommer i nærheden af dem. 

Trolden fandt jeg også - den stod godt gemt i det fineste lysegrønne løv, men lige pludselig var den der – jeg håber den får lov at stå længe... 

Sølle frugtår

Kartoflerne er kommet op i vores små havelodder i Amager Urbane Haver. Der er også meget andet grønt som pibler op og slås med ukrudtet. Men det tegner til at blive et sølle frugtår på grund af kulden og den deraf manglende insektbestøvning. Mit eget æbletræ havde kun to blomster, så jeg skal nok være heldig, hvis der overhovedet bliver æbler. Jeg læste også at jordbæravlerne forventer en sen start af jordbærsæsonen. Men det skal såmænd nok blive sommer alligevel.

naturpark birkeskov kirstendegn

Naturpark Amager, kirsten_degn, naturklumme

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2570

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk