• Kirsten Degn, tekst og fotos
  • Godt liv

April – med alt hvad det indebærer  

naturpark heste kirstendegn

Bedst som man tror at det er forår, slår vejret om til nattefrost, haglbyger, blæsevejr. Og så kommer der nærmest sommerdage, hvor man kan blive varmet igennem, hvis man finder en lækrog.

Forårstegn er der masser af – der er de fineste små hvide perler på alle slåen- og mirabellegrenene, og nu har der været dage med varme og sol, og så står de i fuldt flor. Påskeliljerne er også sprunget ud med lidt forsinkelse, men så står de jo så meget længere, når det ikke er varmere. 

Jeg har observeret et par hvide vipstjerter, som leger og kurtiserer lige her uden for mine vinduer, det kunne være sjovt hvis de blev her og byggede rede – de har ikke nogen foretrukne redesteder, men vælger meget forskelligt.

På min vej ud over 'savannen' den anden dag var der både masser af lærker og viber i luften. Jeg ville gerne have et foto af viberne i deres flugt over himlen, men de er svære at fange, så det er en udfordring. Svanerne derimod, som lå og hyggede sig i en af kanalerne var til at få i kassen, og de er jo altid fotogene, selv om de hvæsede lidt af mig, når jeg var for tæt på. Men smukke er de...

Forleden fik jeg en anderledes fugleoplevelse – jeg gik på terrassen, og hørte lige pludselig en lyd fra himlen, som hverken var gæs på træk eller skrigende råger. Formationen på de 20-30 fugle var som gæssenes, men lyden helt anderledes, og fuglenes silhuet også anderledes. Det var traner på træk. De var på vej til ynglesteder i Nordskandinavien. De sidste år har der været ynglende traner i Nordjylland.

Jeg har læst at der er håb for vores paddedam ud for skolen. Der skulle være en lovliggørelse for vandhullet og bækken på vej, og i den forbindelse er der også håb om at trampestierne ud til lågen ved Kanonvej bliver forbedret med et gruslag. Det ville være dejligt, så man kan færdes året rundt i det område, i øjeblikket er det ikke muligt i vådt føre, og det slider også på bevoksningen, at der bliver trådt nye trampestier hele tiden.

Det ser værre ud for anlægget ved Store Høj Sø - der er endnu ikke en afklaring, men der er gang i en masse bestræbelser fra lokale ildsjæle for at vi kan bevare det – det bliver spændende at følge. I øjeblikket er der samlet ca. 30.000 kr ind, og fristen for en afgørelse er sat til 1. maj!

Jeg har været på cykeltur for at finde foråret, det var lidt svært. Jeg cyklede over broen til Fiskerihavnen og Stejlepladsen. Der var ikke meget liv endnu, fiskerne har endnu ikke sat garn i vandet, og der var heller ikke så meget mere udsprunget end her på øen. Der var dog en lille fin ting, som var lige tilpas udsprunget, og det var knopperne på hybenrosen – de var lige tilpas store (ca 2 cm) til at plukke til snaps. Knopperne brækkes bare af og lægges i snaps max. en uges tid, og man får den dejligste lidt søde og blomsteragtige snaps – det er anlæggene til rosenblomsterne som allerede er dannet i knopperne som giver smag. 

Der er også kommet lidt farver på golfbanens græs, og på træerne omkring. Når man kigger godt efter, er der små grønne bladsnipper som kigger frem på grenene. Det kan være det hele eksploderer, når forårsvarmen endelig får overtaget over Kong Vinter. Vi krydser fingre.

 

Naturpark Amager, kirsten_degn

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1241

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk