• Kirsten Degn, Tekst og fotos
  • Godt liv

Var det mon den vinter?

naturpark aender kirstendegnEndelig blev det lidt vinter - først med en enkelt dag med sne om natten, så der lå et godt lag udenfor da man vågnede. Godt nok tøsne, men hvidt var det.

Allerede da jeg var på min første morgentur kl 6.30 var flere børn i gang med at bygge snemænd og lege sneboldkamp. Heldigvis holdt det ved det meste af dagen, så børnene fik deres lyst styret, og blev våde flere gange i løbet af dagen. De næste dage var der ikke meget sne i luften – men så kom frosten, og der var is på alle pytterne og nye legeområder til ungerne, for nu kunne man færdes tørskoet hvor der tidligere var mudder.

naturpark julerosen kirstendegnMen juleroserne kan ikke lide det. Heldigvis vågner de hurtigt op igen lige så snart temperaturen er over frysepunktet. Det er fascinerende at se, hvordan de rejser sig efter at have ligget fladt på jorden.

Hvis man er heldig kan man se en sjov lille ting når der er frost i jorden. Det er mågerne som står og stamper på jorden, og man tænker om de mon står og stamper for at få varme i fødderne. Men det er ikke det der er meningen med det. De stamper for at lokke regnormene op af jorden – og det virker!

Nu er det igen vådt over alt, det har regnet og der er vandpytter alle steder. De dage hvor solen skinner, kan man nyde de fine spejlinger, med kontraster i vand, skyer og blå himmel. Og nu er dagen tiltaget med godt en time, så det kan vi også mærke - det går lige pludselig hurtigt.

 

 

naturpark baenk3 kirstendegnJeg har givet mig selv en lille fotoopgave: Den anden dag var jeg på cykeltur ind langs en af kanalerne i fuld solskin, og glædede mig over de fine københavnerbænke, som er stillet op mange steder. Jeg ved godt de har været fotograferet flere gange, men jeg fik alligevel lyst til at finde den bænk, som stod det smukkeste sted her i vores område. Det krævede lidt cykelkilometer, og jeg ved heller ikke om jeg fandt den smukkeste, men en sjov opgave var det. Den jeg synes var smukkest stod på en baggrund af en rusten bro over kanalen, og det gav det fineste farvemodspil til den mørkegrønne bænk. Men prøv selv at kigge efter, der kan jo gå helt sport i det, og det skifter jo også med belysning og beplantning.

Der har været meget skriveri omkring broen og husene over søen ved Store Høj, og mange har ytret ønske om at det skal bevares. Jeg har også tidligere skrevet om det og vil gerne igen engang fremhæve den unikke oplevelse det er året rundt, at gå ad gangbroen tværs over søen, mellem de mandshøje tagrør, som svajer for vinden. Gøre holdt ved et af fugleudsigtshusene, kigge på ænder, svaner og lappedykkere, eller glædes over åkanderne i blomst om sommeren, eller guldsmedene, når der er sæson for dem.

naturpark vandpyt1 kirstendegnSelv om det er januar endnu, så kan man fornemme på ænderne i kanalen, at det snart er forår. De svømmer stille og roligt rundt mellem hinanden, og så går der lige pludselig kurmageri og kappestrid i den, og de tager en hidsig tur efter hinanden.

Den sidste måned har man også kunnet se de fineste små hvide blomster på nogle af træerne langs kanalen i Syd. Det er ikke træer som er hjemmehørende her – men alligevel.

Selv om man ikke synes der sker så meget derude, så er det alligevel om at holde øjnene åbne, og suge de solstråler til os som vi kan – og hvis solen ikke skinner, så glæde os til at vi snart igen skal se den, og se den magt den får inden længe.

 

natur, kirsten_degn, naturklumme

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1302

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk