Fodboldformand håber på rigtig fodboldbane

orestadif idraetsanlaeg stenlager metro

Politikerne på Rådhuset lover, at der nok skal komme 11-mands fodboldbane i Ørestad. Men de tvivler på en 'PLUG N PLAY' løsning ved stenlageret og Vestamager Station.

 

Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus beslutede 10. marts at deres forvaltning skal arbejde videre med at finde placeringer til en 11-mands kunstgræsbane i Ørestad. 

Beslutningen kom efter længere tids pres fra blandt andet Ørestad IF, hvor formand for fodboldafdelingen, Thomas Sahl Kellberg, havde foretræde for udvalget.

"Jeg oplevede en virkelig positiv stemning, og det er utroligt positivt, at forvaltningen nu skal finde egnede placeringer og komme med en indstilling," siger han.

Ørestad IF har i årevis kæmpet for en 11-mands fodboldbane, som kan bruges til at spille rigtige fodboldkampe på.

"I øjeblikket er vi især udfordrede omkring de 12-årige, der stopper i klubben og søger over i andre klubber, fordi de ikke kan komme til at spille på en stor bane," siger den fodboldformanden.

Ørestad IF's favoritplacering er Metroselskabets stenlager ved Vestamager Station. Her kan der ikke blot være en fodboldbane, men også andre faciliteter til f.eks. cykelcross eller rulleskøjter. Mange beboere i Ørestad savner nemlig aktivitetsområdet PLUG N PLAY, som indtil 2016 lå ved Ørestad Syd. 

"Med Byens Hus i den anden ende af Asger Jorns Allé, vil det binde bydelens aktiviteter rigtig godt sammen og give rigtig god mening," mener han.

Nye netværk

I slutningen af 2019 blev Ørestad IF kåret som Årets Idrætsforening af Københavns Kommune. Efterfølgende er der opstået nye netværk med bl.a.  DBU (Dansk Boldspil Union)  og DGI (Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger).

"Vi oplever også en positiv opbakning fra Grundejerforeningssekretariatet i Ørestad, der stadig har ting fra PLUG N PLAY, som kan anvendes igen. Så vi er meget optimistiske med det her projekt,” siger Thomas.

Uvis placering

Men stenlageret ejes af Metroselskabet og  By & Havn, og overdrages nok ikke gratis. Ørestad IF har undersøgt mulighederne for at kunne medfinansiere en overtagelse, f.eks. med støtte fra fonde.

Men en af politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget, Jonas Bjørn Jensen (S) tror ikke at stenlageret bliver den endelige løsning.

"Der er desværre ikke nogle af de kendte placeringer til banen, der virker til at kunne lade sig gøre. Så nu har vi udvidet vores undersøgelse. Kan vi for eksempel lægge en bane oppe på et p-hus, i forbindelse med Fields eller noget helt tredje".

"Vi stopper ikke, før der er en 11-mands bane i Ørestad," tilføjer han.

I By & Havn er der ikke umiddelbart opbakning til at overdrage Stenlageret.

“Jeg ved ikke præcis lige her, hvad der er planer om for netop den grund, men der er planer for området, så det er ikke en grund, der uden videre kan konverteres til et rekreativt formål,” siger udviklingschef i By & Havn Per Schulze.

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2552

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk