• Torben R. Simonsen
  • Godt liv

Grønt flag til naturbørnehave i Ørestad Syd

boernehuset 8tallet groent flag 2020 404Naturen er i fokus i Børnehuset 8Tallet og det så meget, at institutionen har fået friluftsrådets grønne flag.

Der var disket op med lækkerier og sangglade børn, da Børnehuset 8Tallet i sidste uge kunne hejse det grønne flag fra Friluftsrådet som markering af institutionens store engagement i naturen og ikke mindst bevarelsen af denne.

Pædagogisk leder Lean Rasmussen benyttede lejligheden til at takke for opbakningen fra forældrene, personalet og ikke mindst børnene, der havde gjort det muligt at få det grønne flag i hus.

Friluftsrådets Grønne Flag tildeles institutioner eller organisationer, der gør en særlig indsats for oplysning og bevarelsen af naturen. 

"Børnehuset 8Tallet modtager i år Grønne Spires Grønne flag og diplom, som belønning for deres særlige indsats for at lære naturen og miljøet at kende," læste pædagogisk leder i Børnehuset 8Tallet op og fortsatte:

"Arbejdet med det grønne flag startede i maj 2008, hvor personalerne mødtes for at snakke pædagogik, og vi var alle ret enige om, at det med at have en grøn profil og have en naturudelivsprofil for Børnehuset 8Tallet var meget vigtigt for os, og vi ville gerne gøre det endnu mere tydeligt ved en naturcertificering."

Lavet kompost og passet høns
Valget faldt på Grønne Spires Grønne flag, og kort efter indledte Børnehuset 8Tallet et samarbejde med Kløvermarkens Naturværksted om udvikling af de projekter, der var nødvendige for certificeringen samt uddannelsen af personalet. Siden er det blevet til mange projekter, hvor børnene har samlet skrald på Kalvebod Fælled - og ikke mindst lært at sortere det rigtigt, genanvende materialer til nyt legetøj eller dyrkning af kompost, hvor børnene har sået deres egne planter og grønsager. 

Børnene opdrager de gamle
Børnene har også passet høns, da høns er rigtig gode til at spise noget af det madaffald, som ikke umiddelbart kan genanvendes.
"Hvad er der så kommet ud af det. Ja, jeg oplevede blandt andet, at jeg blev kontaktet af forældre og bedsteforældre, der kunne fortælle, hvordan de var blevet skældt ud af børnene, hvis de ikke sorterede affaldet rigitigt, så på den måde var det ret tydeligt, at børnene havde lært noget, som forældre også skulle lære," sagde han.

En fremtid for de her børn
Det grønne flag tildeles kun for et år af gangen, så Børnehuset 8Tallet har allerede planer for, hvordan flaget kan sikres de kommende år - både med nye projekter og yderlig uddannelse af medarbejderne med henblik på yderlig naturcertificering.

Hvad betyder det grønne flag for jer som institution?
"For os betyder det, at vi også rent faktisk gør noget for naturen. Det er en anerkendelse af, at det, vi gør i hverdagen, også er det rigtige."

Hvorfor? 
"Hvis vi ikke passer på naturen, så er der ikke en fremtid for de her børn, som vi har her, så det er vores job at lære dem både at passe på naturen for dem, og lære dem at vokse op og passe på den natur og den verden, de er en del af."

Hvad kan I bruge det grønne flag til?
"Det er en måde at vise udadtil, både til andre institutioner og til forvaltningen men især også de kommende forældre, hvad det er vi kan. Hvis man gerne vil have sine børn gående et sted, hvor man får natur ind i sin hverdag, så er det hos os man kan gå."

Hvad med fremtiden og de nye projekter?
"Der ligger et krav til os, at vi skal lave nye projekter og arbejder videre og udvikler os på det vi gør, så vi gør noget nyt. Ikke nødvendigvis noget helt nyt, men noget som vi ikke har gjort før og gøre tingene på en ny måde. For eksempel vil vi gerne se på, om vi kan tage noget af det papir, vi smider ud, og prøve om vi selv kan lave det om til genbrugspapir," siger Lean Rasmussen.

Økologisk pris til Børnehuset 8tallet

Kommunen køber ekstra plads til daginstitution i 8-tallet

 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2451

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk