• Redaktionen
  • Godt liv

Boligfirma hyrer 'influencer' til at bo i Ørestad

laura keil ressourceraekkerne influenza 4

AG Gruppen og NREP har inviteret den såkaldte influencer Laura Keil til at bo i Ressourcerækkerne i Ørestad Syd. Herfra skal hun skrive og tale pænt om det bæredygtige byggeri, og dele videoer fra sin hverdag på Youtube

I den kommende tid skal Laura Keil - som er blogger og influencer - bo i Ressourcerækkerne, imens hun deler sin hverdag i sin bæredygtige bolig på YouTube, og med sine følgere på Instagramsiden @ressourceraekkerne. Hun er inviteret til Ørestad af AG Gruppen (tidligere Arkitektgruppen) og NREP, som i fællesskab ejer boligerne.

21-årige Laura Caroline Keil startede som youtuber i 2016, og siden begyndelsen har hun opbygget en følgerskare på over 68.000 subscribers. Rejser, sport og ikke mindst klima er omdrejningspunktet for hendes YouTube-univers, hvor seerne kan følge med hende ud i verden for at surfe, samle plastik, teste bæredygtige alternativer, og nu også som beboer i Ørestad Syd.

Laura Keil skal også kickstarte fællesskaber i bebyggelsen med udgangspunkt i appen Spaceflow, der fungerer som en digital opslagstavle. Via appen kan beboerne invitere til fælles events, byde på hjemmebag og advisere de andre i god tid før en fest. Laura Keil skal også hjælpe med til at sætte gang i de mange deleøkonomiske tiltag, der er planlagt i Ressourcerækkerne.

"Det betyder meget for mig at være flyttet ind i et bæredygtigt byggeri. Jeg er helt vild med plankegulvet af upcyclet træ. Der er ingen grund til, at vi smider så meget ud. Vi skal genbruge meget mere. Jeg er lige kommet hjem fra en lang rejse rundt om i verden, hvor jeg har set plastik og affald nærmest flyde i gaderne. Det har gjort mig endnu mere bevidst om at leve bæredygtigt", siger Laura Keil i en pressemeddelelse fra PR-firmaet 'Enestående Kommunikation & PR.

Se Laura og en veninde indrette altanen til deres nye lejlighed imens hendes kæreste Anders er i sommerhus med sine venner!:

ressourceraekkerne terrasse deleoekonomiAG Gruppen byder velkommen til beboerne på den fælles tagterrasse, hvor der blev snakket upcycling, bæredygtigt byggeri og deleøkonomi. Foto: Kontraframe.Ressourcerækkerne består af 92 lejligheder og rækkehuse på Ejler Billes Allé. To tredjedele af boligerne er allerede udlejede. AG Gruppen og NREP ejer boligerne, mens Lendager Group har været arkitekt og leveret de upcyclede materialer. Ressourcerækkerneer bygget med gamle mursten fra Carlsberg og træsveller, der har været brugt til transport af færdigstøbte elementer til Metro-byggeriet. Dermed er der sparet ressourcer og CO2 i opførelsen i forhold til traditionelt byggeri. Samtidig er der lagt kræfter i at få energiforbruget ned, så de nye beboere kan se frem til besparelser på varmeregningen.

Et nyt initiativ er fælles højbede på tagterrassen bygget af gamle paller. Her kan beboerne dyrke grøntsager og låne haveredskaber fra det fælles redskabsskur. Redskabsskuret bliver bygget af overskydende træ fra Dinesen Gulve, som også har leveret træ til de upcyclede gulve i boligerne.

Jordlodderne skal give hyggelige sociale stunder og uformelle møder naboer imellem. Det samme gør sig gældende i det fælles cykelværksted, der er indrettet med upcyclede materialer.

I nogle såkaldte deleskabe kan beboerne stille legetøj, bøger og blade, de ikke bruger mere, så det kan komme en anden familie til gavn.

"Rigtig meget legetøj ender i småt brændbart, når børnene vokser fra det. Her kan du give det videre og måske komme hjem med noget nyt, der vækker lykke. Det er en meget lavpraktisk og hyggelig måde at drive deleøkonomien og bæredygtigheden frem. Vi vil i det hele taget gerne give gode bæredygtige og sociale rammer til den moderne storbyfamilie. Hvor du kan dyrke fællesskabet, men samtidig også have dit eget private liv. Hvor vi kan være fælles om ting og faciliteter, det giver mening at pulje sammen", siger Tony Christrup, direktør i AG Gruppen.

Læs evt. også:  Stålbro på plads i Ressourcerækkerne, Kom på tur til Upcycle Studios og Ressourcerækkerne

 

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3737

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk