De løb 5.500 km for syge børn

socialmarathon 1På årets sidste dag løb 190 morgenfriske sportsfolk den traditionsrige Socialmarathon, som arrangeres af Kastrup Rotaryklub for 17. gang. Løbet gav ca. 55.000 kr. til fordel for syge børn

For mange marathonløbere er Socialmarathon den festlige afslutning på løbsåret. Nogle møder med udklædning, og løbet er anderledes end andre marathonløb: Alle kommer i mål kl. 13 og derfor løber man i grupper med starttid efter sin løbeevne og med en fartholder, som passer tiden. Løbet starter og slutter ved Kastrup Svømmehal og ruten på 21,1 km går ud til Lufthavnen, ind til Operaen og tilbage. De hårde drenge og piger tager så ruten en ekstra gang for at løbe en hel marathon. Men den modsatte vej, for variationens skyld.

Det sociale islæt omfatter både det at løbe i grupper og at rotarianerne på de fire depoter hygger om løberne i deres 2 minutters pauser ved at servere æbleskiver, kage, slik, lun kakao mv. Sidst – men ikke mindst – er det Socialmarathons formål at indsamle midler til Rigshospitalets BørneUngeProgram.

I år var der 190 løbere; 81 løb marathon, 94 løb halvmarathon og som noget nyt var der 15, som løb kvartmarathon. Førstegangsløberen, 8-årige Dominic Manhart fra Greve, gennemførte en halvmarathon. Sune Hundebøll fik overrakt sit Klub100Marathon-diplom for at gennemføre sit marathonløb nr. 100. Og Mindaugas Garmus, der løb i den hurtigste marathongruppe, kunne fejre sit marathon nr. 375!

I alt blev der løbet ca. 5.500 km. Så snart løberne var i mål, fik de deres medalje om halsen og mange vandt desuden i lodtrækningen om flotte sponsorpræmier til ca. halvdelen af løberne.

Tårnbys nyvalgte borgmester, Allan Andersen (S), leverede en nytårs- og lykønskningstale mens deltagerne nød bobler og kransekage:
“I Tårnby Kommune er vi meget stolte af og glade over, at så mange frivillige bruger deres fritid på at afvikle Socialmarathon, hvor engagerede løbere - løber en blanding mellem et eventløb og et charityløb og dermed giver håb og støtte til Rigshospitalets “BørneUngeProgram”. I er med jeres bidrag som sponsor, deltagere eller via donationer, med til at sikre, at børn og unge via “BørneUngeProgrammet” behandles i et patient- og familiecentreret miljø, som bygger på højt specialiseret viden og teknologi på internationalt niveau", sagde han.

Jens Jørgen Lykkegaard fra Kastrup Rotary oplyser, at resultatet for “Socialmarathon 2017” blev et overskud på ca. 55.000 kr. Socialmarathonløbene har gennem årene givet et samlet overskud på ca. 1,2 millioner kroner og i de senere år er pengene udelukkende gået til at gøre en forskel for de syge børn på Rigshospitalet samt til at sprede viden til andre hospitaler om de indhøstede erfaringer.

idræt

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3736

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk