• Klaus Mygind (SF), Gruppeformand, medlem af BR
  • Debat

Biodiversitet i Fælledbyen

klaus mygindCampinggrunden på Amager Fælled skal bebygges. Det kan vi ikke komme udenom. Vinderprojektet er en bæredygtig landsby i træ. Det er et nytænkende og spændende projekt. 

Bebyggelsen vil bestå af Tre landsbyer i træ som bindes sammen af natur-korridorer med snoede gange og træer. Alle billederne fra Henning Larsen Architects af det nye projekt ser indbydende ud. 

På Borgermødet 9. december, hvor vinderprojektet blev fremlagt havde næstformanden for Danmarks Naturfrednings forening i København, Knud Erik Hansen, en rammende kommentar: “Hvorfor byggede vi ikke sådan, da vi f.eks. byggede Teglholmen i Sydhavnen?”

Det var jo en indirekte anerkendelse af Fælledbyens kvaliteter. 

Svaret er, at klimakrisen og de stærke folkelige bevægelser for beskyttelse af grønne arealer nu kræver bæredygtigt byggeri og det betyder, at By & Havn, arkitekter, byggebranchen og os politikere nu arbejder for at indfri kravene og tænke kreativt. 

Tak for det.

Men jeg kan godt blive i tvivl om, hvorvidt Fælledbyen kan leve op til de smukke billeder. Jeg har derfor en række ting, der skal dokumenteres sammen før jeg stemmer for den lokalplan, som skal muliggøre byggeriet. 

SF har gennem hele processen kæmpet for, at byggeriets aftryk på Fælleden arealmæssigt skulle være så lille som muligt. Derfor vil vi i den videre proces arbejde for, at byggeriet bliver trukket tilbage mod indkørslen fra Vejlands Allé. Det kan ske ved, at landsbyen tæt på Vejlands Allé bliver bygget højere og tættere, men med samme etagemeter, så den fylder mindre.

Vi mener også, at området skal være bilfrit med ét samlet parkeringsanlæg ved den nuværende indkørsel fra Vejlands Allé. 

På den måde mindsker vi luftforureningen, og øger trygheden for mennesker og dyr. I resten af området skal der kun være adgang for kørsel med et særligt formål som flytning, varelevering, handicap og beredskab. Det kræver ændring i forhold til det projektforslag, der ligger nu.

Og sidst men ikke mindst, så vil vi arbejde for en  faunapassage over Vejlands Allé mellem Artillerivej og den lille sø, så der skabes fysisk sammenhæng mellem Amager Fælled og Kalvebod Fælled. Der er brug for sammenhæng mellem Amager Fælled og Kalvebod Fælled for dyrelivet. Med andre ord: Arbejdet for naturen på Amager Fælled er langt fra slut.

Vejlands Kvarter: 3 landsbyer med træhuse og gadekær

Vejlandskvarter skal være af træ

 

klaus mygind, fælledkvarteret, Vejlands Kvarter, fælledby

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2733

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk