Københavns Kommune på vej til partnerskab?

oicc radikale imageØrestad Innovation City Copenhagen (ØICC) har fået opmærksomhed på Københavns Rådhus.

Bl.a. Radikale Venstre arbejder for at kommunen skal have et større ejerskab til initiativerne i Ørestad - og her er ØICC et oplagt forum, mener partiet.

16. april havde ØICC’s bestyrelsesformand Søren Brøndum inviteret Socialborgmester Mia Nyegaard og gruppeformand Christopher Røhl Andersen - begge fra Radikale Venstre -  til en snak om hvorfor og hvordan et tættere samarbejde mellem ØICC og Københavns kommune kunne se ud.  Mødet var et af flere, som han for tiden afholder med partier i Borgerrepræsentationen. 

Søren Brøndum mener at et tættere samarbejde mellem ØICC og kommunen ikke alene skaber et stærkere Ørestad, men også vil give erfaringer, som kommunen kan tage med videre i resten af kommunens bydele.
"Når vi sætter virksomhederne sammen og skaber en god dialog med de civile aktører, gør vi området attraktivt, både at bo i og at lægge sin virksomhed i.  Den strategi kan anvendes andre steder", sagde Søren Brøndum.

Laboratorium i storskala
Christopher Røhl Andersener ikke i tvivl om at netværket sætter gang spændende projekter. Som når iværksættere kobles sammen med uddannelsesinstitutionernes forskningskapacitet og de store virksomheders behov.  Det kan f.eks. være i udviklingen af nye former for bofællesskaber - eller smarte delebilsinitiativer.

Han ønsker at Københavns Kommune indgår i et formelt samarbejde med ØICC. Og det er ikke nyt, at kommunen engagerer sig i innovationspartnerskaber. Kommunen har f.eks. et engagement i Copenhagen Science City, der er et strategisk videnssamarbejde med forskningsinstitutionerne mv. omkring Nørre Campus. 
"Vi har brug for stærke innovative kræfter, så vi kan gøre København til verdens mest bæredygtige by. Ørestad er fortsat en relativ ny bydel, men der er allerede mange gode års erfaring i at aktivere lokalområdet, hvilket gør det til en laboratorium på storskala for fremtidens byudvikling," sagde han.

Skal med i erhvervsstrategien
Ved det seneste møde i Økonomiudvalget stillede Radikale Venstre forslag om et samarbejde med ØICC. Forslaget kom ikke med i kommunens erhvervsstrategi denne gang.

"Men vi mener stadig, at det er oplagt at Københavns Kommune engagerer sig i ØICC," siger Mia Nyegaard, der er Socialborgmester og medlem af Økonomiudvalget. Hun er ikke i tvivl om potentialet for kommunen, både i bestyrelsen for ØICC og i de forskellige faglige netværk.  

"Det kan gøre at lokale events og initiativer bliver bundet bedre sammen og får et bredere kendskab i resten af København. For eksempel ville det være oplagt at samarbejde når København skal være Arkitekturhovedstad i 2023, og bl.a. afholder en stor konference i Bellacenteret," sagde Mia Nygaard.

ØICC, mia nygaard, søren brøndum, christopher røhl

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1689

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk