Per vil cykle Køge-Ørestad hver dag

cykling genre cyklistforb 1Hos Sweco glæder direktør Per Ingemann sig til at cykle fra Køge og hjem hver dag. Han vil have så mange kolleger med i cykelkampagnen som muligt.

Og så glæder han sig til at cykle til og fra Køge på en splinterny Pedelec-cykel.

Per Ingemann er direktør i ingeniørvirksomheden Sweco på Ørestads Boulevard - og bor i Køge. Det har ikke forhindret ham i at cykle mange gange til og fra arbejde. Det er en god start på dagen. Omkring Ishøj fører cykelruten ham helt ned langs med stranden og vandet. Turen er på 43 kilometer og tager for ham - som erfaren amatørcykelryttter - cirka halvanden time. 

"Det kommer an på ruten. Hvis jeg også tager den smukke vej ud omkring Avedøreværket, så er den et par kilometer længere," forklarer Per, som ofte kører sammen med andre cykelpendlere fra Køge ind til arbejdspladser i Københavnsområdet.
"Vi finder sammen i starten af Gl. Køge Landevej. Det er godt at have nogen at snakke med, og tage de hårde stræk sammen med."

per ingemann sweco 29Per tager bilen, når han har møder ude i byen, eller når vejret er for dårligt til at cykle. Med bil bruger han omkring to timer pr. dag på at pendle. På cykel bruger han tre.
"Men den ekstra time er en god investering for mig. Jeg er en ivrig cykelrytter, og er samtidig glad for god mad! Så synes jeg at den ekstra time er godt investeret. Jeg får nogle kilometer i benene, kan spise en god frokost. Her på Sweco har vi bade- og omklædningsrum, så jeg kan gøre mig klar til arbejdsdagen, og har det godt i kroppen hele dagen," siger Per.

I maj måned er han igen med i kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE, hvor Sweco stiller med flere cykelhold. Per er så heldig, at han også har fået lov til at låne en helt ny Pedelec elcykel i maj måned. Normalt cykler han på letvægts racercykel.
"Det bliver spændende at se hvordan den vil påvirke mulighederne/beslutninger på dagen, i forhold til om jeg cykler eller tager bilen, når eller hvis det er dårligt vejr. Jeg tror, at jeg vil have lettere ved at vælge at cykle, når jeg ved at jeg vil få hjælp fra elmotoren til at tage 'slæbet'. Når det er sagt er jeg overbevist om at den stadig er en udfordring, og det stadig giver god motion, selvom der er hjælp fra en elmotor," siger Per.

 

morten boysen toolpack solutionsToolpack VILLE bare vinde
Morten Boysen er CEO for Toolpack Solutions A/S i Ørestad Syd, som arbejder med at udvikle digitale regnskabs-værktøjer. Sidste år vandt han og virksomheden Ørestadkonkurrencen i årets VI CYKLER TIL ARBEJDE kampagne.
"Det var et projekt som vi gik og tog lidt tilløb til. Men vi blev enige om, at med coronaårets op- og nedlukninger, så ville det her projekt kunne bidrage til noget socialt i vores virksomhed," siger Morten Boysen.

Det viste sig hurtigt at alle blev grebet af at cykle, og konkurrere:
"Så snart vi mødte ind, skulle vores kilometer bare registreres så hurtigt som muligt. Hvor lå vi i forhold til andre, hvor mange is var brændt af, og hvor meget CO2 var der sparet. Det var en super sjov og visuel måling."

Dyst med hele Danmark
Virksomheden oprettede en kommunikationskanal i Teams, hvor der var gode råd til vedligeholdelse af cyklen, an-vendelse af tøj og opfordring til at cykle i regnvejr, storm og de kolde morgenstunder. Snart begyndte deltagerne også at konkurrere internt om antal cykeldage og kørte kilometer. Og så blev der set fremad mod nationale resultater:
"Da pladserne eller ranglisten, ligesom var defineret internt, konkurrerede vi med hele Danmark. Selv weekenderne blev taget i brug," husker Morten.

"Ja faktisk at det 'stak lidt af'. Men det har givet Toolpack en fælles oplevelse af at vi var et cykelhold - med en meget stærk karakter. Jeg cyklede selv 62 kilometer hver dag, og lidt ekstra i weekenden i en hel måned - og tabte 4-5 kg. Det var langt over forventningerne og gav stolthed over alles præstationer, som vi stadig taler om". 

Vender tilbage
I år deltager Toolpack Solutions ikke - på grund af corona og travlhed. 
"Vi vil nok fortsætte med at cykle til arbejde, men på et lidt lavere niveau end sidste år! Og vi afviser ikke at komme tilbage i konkurrencen senere," siger Morten Boysen.

ØICC, sweco, cykling, toolpack solutions, morten boysen, per ingemann

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1266

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk