Ørestad cykler til arbejde - igen!

cykling genre cyklistforb 3Ørestads virksomheder er igen med Danmarks største motionskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Cyklistforbundets forårsklassiker har fået tusindvis af kolleger op på cyklerne siden 1997. Sidste år kørte Ørestads hold over 100.000 kilometer. Man kan stadig nå at tilmelde sit team.

Hvert år i maj måned sadler tusindvis af medarbejdere på danske virksomheder op til den årlige VI CYKLER TIL ARBEJDE, som er en Cyklistforbundets motionskampagne for både nye og rutinerede cyklister. Undtagelsesvist blev VI CYKLER TIL ARBEJDE i 2020 afviklet i september. Men kampagnen ruller igen som planlagt i hele maj måned 2021.Sidste år i september deltog over 500 Ørestadscyklister, fordelt på 72 hold fra 11 Ørestadvirksomheder.  I alt kørte de 110.000 kilometer.
Vinder af prisen ’Bedste Hold På Distancen’ blev holdet Measure What Matters fra Toolpack Solutions i Ørestad Syd. De softwarekyndige langdistanceryttere kørte 649 kilometer pr. person og tilbagelagder 7139 kilometer tilsammen.

Skaber kultur og holdånd
Den lokale del af kampagnen er planlagt af ØICC.
"Vi vil gerne understøtte, at Ørestad fortsat er en gr'n bydel, også hvad angår transport. Med denne kampange når vi helt ud til medarbejderne i Ørestads virksomheder, og vi er med til at skabe kultur og holdånd. Desuden vil vi gerne være med at løse et aktuelt problem i virksomhederne. Efter corona-året efterlyser medarbejderne i høj grad fælles aktiviteter. Og cykelkampagnen skaber fællesskab, samtidig med at den er coronasikker," siger projektleder i ØICC, Sophie Witzke.

Lokale præmier, cykeltopmøde og cykeltjek
Udeover prisen for 'Bedste Hold på Distancen' kan man også vinde en pris for at udtænke ’Bedste Holdnavn’. Det gjorde holdet Det Hermeneutiske Cykelhjul  fra Ørestad Gymnasium sidste år. Og derfor fik de en præmie bestående af fælles frokost med kaffe og kage på Café Nabo og et ’Stram op’-serviceeftersyn af holdets cykler fra Ren Cykel.
Den tredie præmiekategori for Ørestads cykelhold er 'Ørestads Cykelhelt'.

Vinderne modtager en Mobil Fredagsbar' for hele holdet på Fælleden eller andet sted. Fredagsbaren er delvist sponsoreret af Bilka. Dertill kommer ugepræmier hvor modtagerne findes ved lodtrækning. Her s, er der lokale delikatesser at vinde, stillet til rådighed af Moo Moo Is, Flying Donut, Café Nabo og Det Lille Desserthus. Alle præmier bliver uddelt og vinderne fejret ved et Cykeltopmøde i starten af juni. ØICC har inviteret tidligere professionelle cykelrytter og sportsdirektør Brian Holm til at overrække præmier sammen med adm. direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam. Tid og sted offentliggøres senere. 

Og endelig står ØICC og Miljøpunkt Amager også i år klar med gratis cykeltjek ved Islands Brygge metrostation 7. maj kl. 07.30 – 09.30. Her kan alle, der kommer forbi, få smurt kæden og strammet gearene af professionelle cykelmekanikere. Og få en kop kaffe.

Styrker fællesskabet
I Cyklistforbundet mærker man, at virksomhederne melder sig til cykelkampagnen år efter år. De oplever at VI CYKLER TIL ARBEJDE er en god, sjov og nem måde at bakke op om medarbejdernes lyst til at motionere mere. Og så styrker det medarbejdernes aktive fællesskab på arbejdspladsen. 
Kampagneleder i Cyklistforbundet, Sidsel Friis Marxen, mener, at corona-pandemien og det meget hjemmearbejde har gjort kampagnen mere relevant end nogen sinde:
"Som kollega sidder vi isoleret fra de andre og savner det fællesskab uden om det faglige, som er så svært at genskabe på digitale møder. Som individer bøvler vi med alt for lidt motion. VI CYKLER TIL ARBEJDE sætter fokus på gode oplevelser, god hverdagsmotion og på at styrke det kollegiale fællesskab i en svær tid", siger hun.

Hun tilføjer, at VI CYKLER TIL ARBEJDE i modsætning til andre store traditionelle fællesskabsarrangementer, der er blevet aflyst, kan gennemføres trygt og sikkert i en corona-tid. At man arbejder hjemme, er ingen grund til ikke at stille med et hold - tværtimod:
"Måske brugte du, før corona sendte dig hjem, 30-60 minutter på at tage på arbejde. I dag bruger du måske et par minutter på at sætte din arbejdsplads op på køkkenbordet. Den sparede tid er din egen, og den skal du selvfølgelig bruge til dejlige cykelture", siger Sidsel Friis Marxen.

Fakta om Vi Cykler til Arbejde

 • Kører 1.-31. maj – tilmelding på www.vcta.dk. Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer og dyster om flest dage på cyklen.
 • Tilmelding inden 26. april på på vcta.dk
 • Send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med holdnavn og deltagere - så bliver I også tilmeldt ØRESTAD CYKLER TIL ARBEJDE. I kan være mellem 2-16 deltagere på et hold.
 • Med kampagnen følger et aktivitetskatalog til virksomhederne med ideer til lokale konkurrencer, events og aktiviteter, så man som arbejdsplads får mest ud af at være med
 • Alle virksomheder tilbydes en afsluttende oversigt over de opnåede effekter af medarbejdernes cykelindsats målt på bl.a. sparede sygedage og sparet CO2.
 • Hver dag på cyklen giver point - uanset om man cykler kort eller langt, hurtigt eller langsomt. Det tæller også som en cykeldag at cykle til bus og tog - eller blot den ene vej. Bare man cykler.
 • Årets hovedpræmie er håndbyggede elcykler fra Gazelle til alle på vinderholdet. Desuden er der en lang række andre attraktive hold- og særpræmier på højkant. Og dertil kommer de lokale priser og præmier i Ørestad.
 • Det koster 75 kr. pr. deltager at cykle med. Mange virksomheder vælger at betale deltagergebyret for virksomhedens medarbejdere.
 • Det er Cyklistforbundet der står bag VI CYKLER TIL ARBEJDE i samarbejde med biotekvirksomheden Gubra. Her i Ørestad er det ØICC, som står for lokale aktiviteter og konkurrencer.

trafik, ØICC, cykling

 • Oprettet den .
 • Sidst opdateret den .
 • Læst: 1430

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk