• Jakob Korshøj, tekst & foto
  • Business

Frisørernes befrielsesdag

beyoutiful 2Tirsdag 6. april kunne liberale erhverv åbne igen, også frisørerne i Ørestad. Hos salon BeYoutiful Cph var forventningerne høje  - dog med lidt bekymringer om coronapas og travlhed.

Hos salon BeYoutiful Cph på Else Alfelts Vej var frisørerne Katja Holst og Signe før åbningstid kl. 9 godt i gang med afspritning og kasseafstemning. City Bois sang blød popmusik ud gennem højtalerne, saksene var slebet, og for Katja føltes dagen som en ny start:
”Det er dejligt at kunne holde åbent igen. Vi er faktisk lidt nervøse, og det er som om, at det er vores første dag på et nyt job.”

Fuldt booket fem uger
Genåbningens retningslinjer indebærer, at frisører skal have ekstra fokus på hygiejne, og det var BeYoutiful Cph klar på: 
”Vi har gjort alt rent og sørget for, at der er sprit alle steder, så vi nemt kan spritte stolene og håndvaskene af.”

Og en god startrengøring var der brug for, for der kommer til at være trafik igennem den lille salon den kommende tid: 
”Vi er fuldt booket de næste fem uger frem, så man kan først få tid engang i midten af maj igen hos os,” lyder det fra Katja. 

Måtte låne penge af sine børn
Den længe ventetid er samtidig en tiltrængt travlhed hos frisørsalonen, for det er ikke gået nogens næse forbi, at den sidste nedlukningsperiode har haft økonomiske konsekvenser for de små liberale erhverv, og det gælder også Katja og BeYoutiful Cph:
”Inden hjælpepakkerne kom har jeg været nødt til at låne penge af mine børn. Hjælpepakkerne har hjulpet lidt nu. Det er ikke meget, men vi skal nok klare den. Vi har nogle gode stamkunder, der støtter os, og der kommer hele tiden nye. Det er det gode ved at være den eneste frisør, der ligger herude. Der er kun Poul M i Fields og Noorlys i Ørestad Nord udover os, så vi ligger godt fordelt ned gennem bydelen.”

beyoutiful 1En tredie stol imellem
Retningslinjerne siger også, at der skal være god afstand mellem kunderne. I en lille salon som Katjas vil det dog ikke gøre den store forskel: 
”De har heldigvis ændret det fra 7,5 kvm til 2 kvm pr. kunde, når de sidder ned. Vi plejer at arbejde på to stole ved siden af hinanden foran spejlene, men nu har vi sat en tredje imellem, som vi ikke bruger. Vi bruger kun to pladser normalt, så mandskabsmæssigt har det ikke den store betydning. Vi plejer heller ikke at have kunder imellem vores farvebehandlinger, hvor man normalt kan have flere inde på en gang, så der har vi ikke de store udfordringer”

Coronapas tre timer forældet
Katja og Signe er dog lidt bekymrede for coronapas-kravet, hvor man som kunde skal kunne fremvise et negativt testsvar, der er maksimalt 72 timer gammelt:
”Folk plejer at være gode til at have en frisk negativ test med, så vi er ikke meget bekymrede. Men når appen så ikke virker, eller hvis man først åbner den, når man kommer, og der så er længere ventetid på den, så er det jo et problem. Vi må jo ikke gå i gang før, for vi kan få store bøder.”

Og det har da også allerede givet udfordringer: 
”Vi har en kunde, der skal klippes i dag, men som ikke turde vente til søndag med at få sin PCR-test, da der kan gå op til 48 timer, før man får svar, og derfor fik hun den allerede lørdag. Der er så bare den udfordring, at når hun sætter sig i stolen senere, så er der gået 75 timer, fra hun fik testen, og så er den jo for gammel. Så hun er ved at finde ud af, om hun kan nå en kviktest." 

Ventelister og kviktests
Hos BeYoutiful Cph har man også en venteliste til kunder, men hvis en anden kunde melder fra på dagen, kan det være svært at hive en ind fra ventelisten: 
”Når det er på dagen, vi får meldingen, kan den nye kunde fra ventelisten ikke nødvendigvis nå at få en kviktest, så der kan gå nogle bookinger tabt der.”

Trods mindre bekymringer var Katja og Signe dog med spænding og gnist klar til at slå dørene op kl. 9: 
”Vi glæder os rigtig meget til at se vores kunder. Det bliver mærkeligt, men vi har god tid til kunderne, så det skal nok gå godt.”

LÆS OGSÅ OM GENÅBNINGSDAGEN HOS SALON NOORLYS I ØRESTAD NORD: Hurra for genåbning hos Noorlys

butikker, corona, beyoutiful, katja holst

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1946

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk