Ørestad Gymnasium gør plads til eliteidræt

christian kilsdal oeg elite 2Ørestad Gymnasium optager eliteidrætsudøvere fra Team Danmark og Team Copenhagen. 

 To eliteidrætskoordinatorer hjælper de unge med at få skole, sport og det sociale liv til at gå op i en højere enhed.

Eliteidræts-eleverne på Ørestad Gymnasium kommer på hold eller i klasse sammen, så de kan støtte hinanden og samarbejde om skolearbejdet.

“På gymnasiet bliver man virkelig støttet og oplever ikke at træning bliver betragtet som en forhindring, for at kunne være med både fagligt og socialt. Her går sport og skole hånd i hånd,”  fortæller Christian Kilsdal fra 3.q. Han spiller til daglig Rugby på eliteplan og bruger normalt 13-14 timer om ugen på sin træning.

Rasmus Frank er en af de to eliteidrætskoordinatorerne som sørger for, at de unge eliteidrætsudøvere får fleksible rammer og særlige muligheder for at undervisningen bliver tilpasset træningen. På gymnasiet kan de fx få tilrettelagt et fleksibelt skema, så der frigøres plads til morgentræning. Der tilbydes også sparring og lektiehjælp gennem en mentorordning, og der er øget fleksibilitet i forbindelse med fravær og afleveringer. Gymnasiet har endda deres eget træningscenter, hvor eleverne får mulighed for individuel eller superviseret styrketræning – fx i forbindelse med skadesperioder.

“Vi tror på, at et menneske i balance er grobunden for at præstere bedst muligt. Vores fornemste mål er at medvirke til at skabe glade unge mennesker i trivsel og balance,” siger Rasmus Frank. 

christian kilsdal oeg elite 1”Det betyder rigtig meget for mig, at der er meget frihed og fleksibilitet på gymnasiet. Ellers kunne man nemt blive stresset,” siger Christian.

Også studiemiljøet og de nære fællesskaber får han mulighed for at deltage i.

“Skolen tilbyder mange sociale arrangementer som fx cafeer og mange forskellige udvalg. Det gør det let at komme ind i fællesskabet. Jeg er rigtig glad for, at skolen tager så meget socialt ansvar, for alle i klassen prioriterer det sociale, når det er skolen, der danner rammerne for det.”

Hvis man er interesseret i at vide mere om programmet, kan man læse mere og se vilkår for optagelse på https://oerestadgym.dk/eliteidraet/ 

idræt, gymnasium, ørestad gymnasium

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1278

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk