Nyt netværk for lokale ildsjæle

nicolai eilstrupØrestads butikker, start-ups og mindre erhvervsdrivende har brug for et fælles forum og talerør. Det mener Nicolai Eilstrup, som har startet Ørestad Erhvervs Netværk - ØrestadEN.

Nicolai har siden 2016 boet i Byhusene på Robert Jacobsens Vej med sin kæreste Mie og sønnen Viggo, der lige er startet i Hannemanns Allé Skoles foreløbig midlertidige lokaler. Og det var netop lokalplanen for byggeriet af skole, svømmehal og parkeringshus ved arenaen, som fik ham til at blive lokal aktivist. Sammen med andre forældre og beboere var  Nicolai med til at lave ændringsforlsag og høringssvar til lokalplanen, bl.a. for at skabe mere plads til udearealer i det store byggeprojekt.

"Man kan ikke sige at vi vandt den kamp, men vi blev da hørt, og jeg blev bekræftet i, at hvis man står sammen, kan man nå sine mål," siger Nicolai Eilstrup, som kort tid efter lokalplanarbejdet fik idéen til et erhvervsnetværk. Han er freelancer inden for kommunikation, pressehåndtering og interessevaretagelse - og har på den måde erfaring med at se muligheder for nye alliancer og platforme. ØrestadEN har allerede en hjemmeside, og inviterer alle erhvervsdrivende i Ørestad til at blive medlemmer. Idéen er at etablere netværk, afholde events, kurser og foredrag, og blande sig i debatten og udviklingen af Ørestad. Netværket tilbyder gratis medlemskab resten af året.

"Vi som bor i Ørestad ønsker jo mere byliv, og det kommer i høj grad også fra det lokale erhvervsliv. Bare tænk på, hvor glade folk herude er for at ildsjæle har skabt f.eks. Ørestad Avis, CobraCPH og BeYoutiful frisøren, bare for at nævne nogle. Ved at gå sammen kan vi styrke hinandens forretninger, og vise at vi er et vækstlag, som kan gøre en masse for bydelen," siger han.

Lokaler søges
Men en stor barriere for lokale erhvervsinitiativer er manglen på mindre lokaler, som er til at betale for opstartsvirksomheder. I den store masterplan for Ørestad er detailhandelen primært placeret i Field's. Men det bidrager ikke til det lokale byliv. Flere store byggerier har haft pligt til at indrette 'åbne facader i stueplan' men de benyttes mest til kantiner - med den nye Café Nabo i KLP-huset som en glædelig undtagelse. Det nye netværk skal være med til at finde flere og gerne billigere lejemål til lokale erhvervsinitiativer.
"Udviklingsstrategien for Ørestad er stadig tænkt udefra og ind. Man har en overordnet idé om at tiltrække virksomheder udefra i kraft af den gode infrastruktur og moderne bygninger. Men strategien tager ikke udgangspunkt i os, som er her allerede. De mange lokale idéer og tiltag, som er med til at skabe en bedre by. Beslutningstagerne skal være bedre til at høre, hvad de lokale vil. Det er fint at Ørestad kan tiltrække store virksomheder, men deres fokus er primært på vækst og rekruttering, og alt hvad der foregår mellem kl. 9 og 17. Men ikke på livet i Ørestad fra kl. 17 og 9," siger Nicolai Eilstrup.

Læs mere om netværket på www.

arena parkeringshusLiv i p-husene
Han er allerede i dialog med det fungerende erhvervsnetværk Ørestad Innovation City Copenhagen, og med Amager Vest Lokaludvalg. Blandt mærkesagerne lige nu er at indtænke erhvervsmuligheder i de store parkeringshuse i Ørestad. Han har netop skrevet et debatindlæg på Altinget.dk om mulighederne i Ørestads p-huse. Her skrier Nicoali eilstrup, at det er virkelig ærgerligt, at By & Havn ikke tænker byliv, det lokale erhvervsliv og Københavns internationale brand ind i byggeriet af "disse kolosser".
"Det er trods alt Københavns Kommune, der ejer 95 % af selskabet, så flerfunktionalitet og fremtidsorientering burde fylde mere.  Imens man i Nordhavn har inddraget stueetager til erhverv, der skal give liv i gadeplan, så har man udeladt dette i Ørestad. Det var forståeligt nok i første etape, hvor her ikke var potentielle kunder nok blandt bydelens borgere, på det tidspunkt, få indbyggere. Men nu er Ørestad vokset. Og bydelen, der stadig ikke har eget postnummer, er på vej til at blive den største bydel i København," skriver Nicolai Eilstrup.
"I p-huset på hjørnet af Hannemanns Allé og Ørestad Boulevard har man gjort plads til et enkelt erhvervslejemål, hvorfra en international kæde opererer. Men flere mindre erhvervslejemål kunne give lokale erhvervsdrivende adgang til den attraktive rute fra metroen til arenaen, hvor der, når corona ikke hærger, vandrer tusinder af turister forbi. Det er desvæørre udeladt i det nye p-hus som bygges ved siden af arenaen. Det er ærgerligt for det lokale erhvervsliv," mener han.

Bellakvarter søger spændende butikslejere

Mette og Tina vil lave social gårdbutik i Ørestad Syd

Overvældende interesse for bagerbutik i Bastionen

'Luk Field's op og skab mere butiksliv'

butikker, nicolai eilstrup

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2079

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk