ØICC Medlemsprofil: Dennis Hellegaard

dennis hellegaard vicerek orestad gymnasiumØrestad Avis bringer løbende medlemsprofiler af medlemmer i netværket Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC). MÅNEDENS MEDLEMSPROFIL: Dennis Hellegaard, Vicerektor, Ørestad Gymnasium.

Hvorfor er I medlem af ØICC?

Gymnasiet var noget af det første, der blev bygget i Ørestad. De første år var der ikke mulighed for lokale netværk og samarbejdspartnere, hvilket betød at vi orienterede os meget internationalt og kom med i flere globale skolenetværk. Med ØICC fik vi fokus på det lokale. Vi vil gerne være en kulturinstitution i lokalområdet. Vi praktiserer den åbne skole, lukker omverdenen ind og eleverne ud i verden. Et moderne dannelsesbegreb rummer ud over de klassiske også globale-, innovations- og karrierekompetencer samt digital dannelse. Vi vil gerne i samspil med ØICC partnerne kontinuerligt samskabe, hvad og hvordan man danner det gode liv og arbejdsliv for vores kommende studenter.

Hvad er det bedste ved placeringen af din arbejdsplads?

Det er fantastisk at cykle over cykelbroen ved bryggen og hen over fælleden for at komme til vores katedral af en undervisningsbygning. Ørestad er som Ørestad Gymnasium et sted, hvor forbedringskulturen er levende og velvilligt udforsker nye tilgange og måder at gøre tingene på. Det oplever jeg i høj grad også i ØICC. Det gør også, at jeg oplever et positivt udbytte til netværksmøderne, selv når temaet kan forekomme lidt langt fra min undervisningshverdag.

Hvad er det særlige ved Ørestad Gymnasium som arbejdsplads? 

På Ørestad Gymnasium er læring og trivsel for den enkelte elev og medarbejder selvfølgelig det vigtigste. Samtidig har vi en særlig bygning og medieprofil, der betyder, at vi især er skarpe på at bruge medier i undervisningen, som ofte foregår i andre undervisningsrum end det almindelige klasselokale, hvor vi aldrig har mere end 40% af vores elever. Det betyder, at vi har stor viden om virtuel undervisning og undervisning i gruppemiljøer, som vi kan dele.

Hvor eller hvornår tænker du bedst?

Som andre offentlige ledere er jeg ramt af en gal løber. Jeg får tænkt løst og fast igennem og ladet op på løbeturen. En anden ting der altid har virket for mit mentale helbred, er tankesport. De seneste år har jeg spillet en del japansk skak eller shogi som det hedder. Her er jeg pt danmarksmester og har spillet på landsholdet i nogle år.

Hvad læser du i øjeblikket?

Senest har jeg fået hørt lidt lydbog og er igen vildt imponeret af Lars Saaby Christensen hvor jeg i COVID-19 nedlukningen fik hørt Byens Spor 1, 2 og 3. Ellers er det mest dødsmetal, der er i ørene, når byens stier tilbagelægges.

ØICC Medlemsprofil: Martin Wagner, Tetris A/S

ØICC Medlemsprofil: Matthias Birk

Medlemsprofil: Juan Montoya Lopez

ØICC Medlemsprofil: Allan Bjørngaard

ØICC Medlemsprofil: Pernille Stahlschmidt Tørning

ØICC Medlemsprofil: Rune Bundesen, JT Denmark

 

ØICC, ørestad gymnasium

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2549

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk