ØICC Medlemsprofil: Pernille Stahlschmidt Tørning

pernille stahlschmidt toerning AARTØrestad Avis bringer løbende medlemsprofiler af medlemmer i netværket Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC)

MÅNEDENS PROFIL: Pernille Stahlschmidt Tørning, Afdelingsleder og Markedschef KBH - AART architects.

Hvorfor blev I medlem af ØICC?
AART architects er meget optaget af, hvordan det byggede miljø understøtter livet og udviklingen i byen. Både i form af hvordan den enkelte bygning relaterer til byen og i form af udvikling og planlægning af større byområder. Her er ØICC et rigtig interessant forum at deltage i. ØICC arbejder ambitiøst med innovativ byudvikling – på baggrund af et konkret område i rivende udvikling. Der findes mange faglige fora i byggebranchen, der forholder sig til byggeri som en særskilt disciplin. For os som arkitekter er ØICCs bredere indfaldsvinkel og store spredning i sammensætning af medlemmer givende. Det er i spændet mellem det byggefaglige, det sociale, det økonomiske og det erhvervsmæssige den virkelige udvikling finder sted.

Hvad er det bedste ved placeringen af din arbejdsplads?
AART architects har kontor på Njalsgade i København. Det er lige på kanten til Ørestad, og området bærer i den grad præg af at være et område i udvikling. På den ene side har vi det intense byliv på Islands Brygge, der især i sommermånederne får en helt særlig metropol stemning. Og så har vi Ørestad, der fortsat er under udvikling, med sine byggepladser og stadigt nye byområder der skal ’vokse til’ og finde sin egen identitet. Der ligger en energi i det, der passer rigtig fint til os som arkitekttegnestue.

Hvad er dine drømme eller ambitioner for det, som du arbejder med?
AART architects har en målrettet ambition om at redefinere arkitektur: At se arkitektur som mere og andet end at forskønne. Det er vores faglige ambition at skabe bygninger og byrum med potentialet til at forandre og forbedre livet for mennesker. Denne tilgang til arkitektur er ikke bare en akademisk salgstale, men gennemsyrer alle vores arbejdsprocesser og projekter. Det er noget jeg personligt finder meget inspirerende og motiverende.

Hvad er det bedste ved den virksomhed, som du er en del af?
Jeg trådte til som leder af AART architects i København for et år siden. Jeg kunne sige meget godt om min arbejdsplads, men hvis jeg skulle peget på et særligt træk ved virksomheden der tiltaler mig, er det den ambitiøse sociale tilgang til arkitektur. Vi leverer arkitektur med høj æstetisk kvalitet, men projekterne bliver ikke angrebet fra den vinkel. Vi tænker muligheder før form. Der arbejdes meget bevist med hvad de muligheder og værdier velfungerende arkitektur kan generere for de mennesker der lever i og omkring den. Og så har jeg fornøjelsen af at arbejde sammen med søde og kompetente kolleger, der flytter mig fagligt.

Hvor eller hvornår tænker du bedst?
Det er nok lidt en brancheskade at arbejde meget. Netop derfor har jeg stort fokus på at tage pauser, hvor tankerne kan finde på plads og jeg får ’blæst hovedet igennem’. Det opnår jeg allerbedst ved noget så enkelt og ueksotisk som lange gåture i naturen, når det er muligt.

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2803

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk