Det moderne domicil er i dialog med omverdenen

sweco skanskaprojekt rendIngeniørvirksomheden Sweco bringer ca. 800 medarbejdere med sig, når de i sommeren 2018 flytter til et nybygget hovedkontor i Ørestad

• Til sommer pakker 800 medarbejdere i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco deres bærbare sammen for sidste gang i det danske hovedkontor i Glostrup, for at møde op i et spritnyt domicil på Ørestads Boulevard 41 dagen efter. De er vant til at arbejde i åbne kontorlandskaber, men i Ørestad vil de fleste få 'flydende' arbejdsstationer afhængigt af hvilket team og hvilken leder, de arbejder med. Mødelokalerne ligger med åbne glaspartier i stueetagen, hvor der også er café og atriumgård til deling med det kommende hotel i tvillingebygningen.

sweco frank jensen 042312. oktober var der rejsegilde på det nye domicil, som opføres og ejes af Skanska. En af talerne var overborgmester Frank Jensen (S):
"Ørestad er et vækstcenter for København. Infrastrukturen med metro, tog, motorvej, lufthavn og Øresundsbroen findes ikke meget bedre. At en videnstung virksomhed som Sweco vælger at bygge et nyt hovedkvarter i Ørestad er blot endnu et bevis på Ørestads kvaliteter,” sagde han blandt andet.

International placering
Dagligt arbejder allerede over 20.000 mennesker i Ørestad, og det er ikke tilfældigt at Sweco har valgt Ørestad som sin nye danske adresse. Den nemme adgang til international lufthavn og motorvej er vigtig for Sweco, som er Europas største virksomhed inden for arkitekt- og ingeniørrådgivning med en omsætning på omkring 1.7 mia. EUR og 14.500 medarbejdere. Virksomheden har kontorer i 13 europæiske lande samt Tyrkiet og løser hvert år opgaver i 70 lande over hele kloden.

Flyver de rigtige folk ind
"Man kan forestille sig at vi arbejder på et projekt for en kunde, og at vi har en medarbejder i Frankrig, som kan tilføre projektet lige præcis den ekstra værdi, som vores kunde efterspørger. Så kan han nemt komme her til Ørestad og indgå i projektgruppen", forklarer markedsdirektør i Sweco, Torsten Esbjørn.

sweco 0421Rejsegildet gav stort fremmøde.Kerneværdierne
Samtidig kommer Sweco til at bo i et hus, som er en direkte afspejling af virksomhedens kerneværdier. Arkitekt Mikkel Nordbjerg fra Holscher Nordberg fortalte ved rejsegildet 12. oktober, hvordan huset er bygget til at være åbent og dialogsøgende.
"Huset får en tvilling lige ved siden af, og mellem husene opstår der et torv, somer tilgændeligt for alle i Ørestad. Der kommer nogle mindre pladsrum ud til nærområdet, så selve bygningen bliver en del af byrummet. Alt dette kan medarbejderne opleve når de sidder i møderummen ud til torvet," sagde Mikkel Nordberg.
"Og åbenhed og dialog er netop vores kerneværdier. Derfor ville vi gerne have et hus, hvor funktionerne så at sige har vendt vrangen ud ," siger Torsten Esbjørn.

ØICC ud over stepperne
Udover at være markedsdirektør i Sweco er han også virksomhedens repræsentant i bestyrelsen for Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC).
"Vi deltager selvfølgelig i udviklingen af Ørestad. Det er vores nye neighbourhood, og det skal være et fedt sted, hvor dygtige medarbejdere har lyst til at være".
ØICC er netop nu i en opstartsfase, og har åbningsreception i næste uge.
sweco 0428Swecos nye hovedkontor er udviklet af Skanska, tegnet af Holscher Nordberg og bygges af KPC København. 12. oktober var der rejsegilde. Markedsdirektør Torsten Esbjørn (t.v.) og Adm. direktør Dariush Rezai fra Sweco glæder sig rigtig meget til indflytningen i Ørestad i sommeren 2018."Derefter gælder det bare om at komme ud over stepperne, få flere medlemmer og danne nogle arbejdsgrupper, hvor folk kan mødes på tværs. Det er jo der, at de nye ideer opstår," siger Torsten Esbjørn.

Fotoforoven: Der opstår et offentligt torv mellem de to tvillingehuse.T.v. ses Bellahus. (Nordberg Holscher)

sweco entranceDet store indgangsrum til Swecos domicil. Illustration: Skanska.

 

ØICC, sweco

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2047

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk