• Henriette Kragh Jacobsen (tekst og fotos)
  • Business

Icefood har fået plads og luft i Ørestad

icefood Ole MarnaI august åbnede butikken Ice Food i Porthuset på Ørestads Boulevard 61A. Forretningen har et stort udvalg af både mad og drikkevarer fra Færøerne og Island

Ice Food har tidligere holdt til i Sankt Peders Stræde i det indre København, men pladsen blev for trang og adgangsforholdende var besværlige.

”Vi bor her i Ørestad og kender derfor området. Vi ønskede at få noget mere plads og mere luft. Her er der desuden meget bedre adgangsforhold for både vores leverandører og vores kunder, for mange af dem kommer i bil og det er nemt at parkere her. Det er jo også let at komme hertil med Metroen eller toget”, fortæller Óli Gøtuskeggi Marteinsson.

Nordatlantiske specialiteter
Forretningen er et familieforetagende og Óli Gøtuskeggi Marteinsson, som er halv færing og halv islænding, er sammen med sin mor Marna Olsen indehaver af Ice Food.
Ice Food sælger mest fisk, både fersk og som frostvarer. Noget er også fermenteret, en metode til at opbevare mad på i længere tid, som altid har været meget brugt i Norden. I frysedisken finder man også delikatessen vissen torsk, der ligesom klipfisk har hængt i flere uger og som tilberedes på samme måde som torsk i øvrigt. I butikken kan man desuden finde islandsk lammekød af en høj kvalitet og fårehoved, som er en anden delikatesse på de nordlige breddegrader.

”De fleste af vores kunder er fra Færøerne, Island og Grønland. Vi har en fælles spisekultur i de lande og mange savner nogle af deres hjemlige varer. Derfor kommer de her for at købe noget af det, de ikke kan få andre steder i Danmark. Der er mange af de handlende, som kommer langvejs fra, for eksempel helt fra Jylland. Så fylder de bilen op med især frostvarer, så de har til hjemmefryseren”, forklarer Óli Gøtuskeggi Marteinsson.

icefood Ole MarnaÓli Gøtuskeggi Marteinsson er sammen med sin mor Marna Olsen indehaver af Ice Food. Marna er kunstneren bag butikkens udsmykning. Af andre spændende og anderledes varer kan nævnes fåre- og hestepølser, ligesom Ice Food tilbyder forskellige oste og røget lammekølle. Der er desuden et pænt udvalg af både øl og spiritus fra de nordlige øer, og for børn og andre med en sød tand er der rig mulighed for at prøve færøsk slik.  

”Her kommer allerede mange børn for at købe vores færøske slik og folk er helt vilde med de poser, der indeholder lakridskugler med chokolade omkring”, smiler Óli Gøtuskeggi Marteinsson, der håber, at flere nye kunder vil finde vej til Ice Food.

Ice Food har foreløbig åbent man-fre 12-17, lør 11-15, mens der er lukket om søndagen. Se mere på Facebook-siden Ice Food.

 

butikker

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 7526

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk