sportschef1Ishockeyklubbens nye sportschef, Brian Holleran, ser frem til at skabe en rød tråd og præge træningskulturen, og så giver skøjtehallens sommeråbning en ganske unik mulighed.

Ishockeyklubben Copenhagen Falcons, der til dagligt holder til i Ørestad Skøjtehal, har ansat deres nye sportschef, som efterhånden har mange års erfaring på isen.

Inden Brian Holleran fik cheftrøjen på i klubben, har han været U9-træner under samme tag de seneste to sæsoner. Inden da har han i over 30 år hos klubben Amager Jets haft mange forskellige positioner som træner, sportschef for eliteholdet, siddet i bestyrelsen og været salgsansvarlig for sponsorater. Han har også selv spillet ishockey i mange år, da han var yngre, men blev interesseret i trænerrollen, da han fik en skade.

”Mine visioner er at få implementeret en træningskultur, som jeg står for, og få lagt en rød tråd i træningen, så vi kan skabe nogle dygtige ishockeyspillere, der kan bidrage til ishockeyen i mange år frem. Vi har en grundlæggende træningskultur, så det ikke er et enormt skridt at gå fra en aldersgruppe til en anden. Vi har flere unge trænere, og jeg tror, at det er rart for dem med en som mig, der har været i gamet i mange år. Jeg sætter rammerne for børnene og leder dem på rette vej, mens de får lov til at skabe deres helt egen stil,” fortæller Brian Holleran.

Fokus på børnene
Den forholdsvis nystartede klub, der begyndte i 2017, rummer alle aldersgrupper, men fokuserer primært på børn og unge, hvor fokusset og ressourcerne er rettet på at skabe et miljø, hvor børnene har det sjovt, udvikler sig og lærer sammen.

”Vores opstartshold hedder ’Falckereden’, som er for alle aldre. Vi kigger her på niveauet, og man kan få lov til at låne udstyr, når man kommer og træner om lørdagen. Og så går vi meget op i dialog med forældrene, som også kan være med i halen, for det handler det også om, så vi kan få børnene implementeret på den bedste måde.” Sådan lyder budskabet fra den nye sportschef, hvis man som forældre skulle have børn, der kunne tænke sig at prøve ishockeyen af.

En sommer på is
Indtil for nyligt stod Ørestad Skøjtehal til at skulle lukke fra 31. maj og resten af året, da hallen skal renoveres. Men Kultur- og Fritidsudvalget kom på glat is efter flere kritiske røster fra skøjte- og ishockeyklubberne, der allerede har været væk fra isen i en lang corona-nedlukning. Derfor blev det besluttet at udskyde renoveringen, så hallen kan holde sommeråbent.

falcons ishockey dec 2020LÆS OGSÅ: Forvaltning: Skøjtehallen kan være sommeråben

Brian Holleran fortæller, at de er i fuld gang med at planlægge sommermånederne: ”Vi er lige nu i planlægningsfasen sammen med de to skøjteklubber også. Det skal vi præsentere for kommunen, hvor vi kommer til at holde åbent i hverdagene hen over sommeren, hvor træningstiderne bliver fordelt mellem klubberne.

Det er fantastisk, at vi kan holde sommeråbent. En nedlukning igen ville have været dødsstødet for klubberne. Det her giver mulighed for, at vi kan indhente noget af det tabte, og så kan vi også få rekrutteret nogle nye børn og unge. Og så er det jo noget af det mest fantastiske, at man kan komme ude fra sommervarmen og træde ind i en kold hal og spille ishockey.”

En helt unik mulighed
Sommeråbningen medfører også en helt unik mulighed ifølge den nye sportschef:

”Det er også første gang, at vi kan holde åbent, mens der er VM i Ishockey, hvor Danmark også er med, så det kan skabe noget interesse, og det har vi helt klart tænkt os at udnytte. Allerede nu har vi planlagt nogle VM-events, som DIU er inde over,” fortæller Brian Holleran.

”Der vil være konkurrencer med fartmålere, hvor vi skøjter om kap, og skydekonkurrencer, hvor børnene kan afprøve, hvor hårdt de kan skyde. Der vil være præmier som en landsholds-signeret ishockeytrøje tildelt af DIU. Det hele er gået meget stærkt, fordi vores muligheder for at holde åbent kom så pludseligt, og vi er glade for, at vi har fået hjælp og økonomiske ressourcer af DIU,” siger han.

Det danske ishockeylandshold spiller kampe i weekenden den 28. og 29. maj mod henholdsvis Hviderusland og Slovakiet og 31. maj mod Tjekkiet, og til Danmarks kommende kampe vil klubben stable arrangementer på benene: ”Det er sådan noget, vi får mulighed for, når vi kan holde åbent om sommeren, og det kunne da være skønt, hvis det kunne fortsætte i fremtidens sæsoner,” fortæller sportschefen med et håb om, at Ørestad Skøjtehal en dag kan få helårsis.

Det er også et stort ønske hos de andre klubber, at skøjtehallen får permanent helårsis. Men det er Ørestad Skøjtehal ikke umiddelbart bygget til. Der vil derfor stadig være behov for en yderligere opgradering af eksempelvis køleteknikken. Hvis hallen skal ombygges til helårsis, skal der gennemføres en planlægningsfase, som tager højde for alle forhold i hallen.

For nu er Copenhagen Falcons’ nye sportschef bare glad for en hel sommer i ishockeyens tegn:

”Ishockey er en fantastisk sport. Børnene bliver udfordret motorisk, og på en anden måde end det, vi ser meget af i disse tider med computerspillere, der trækker ungerne i en anden retning. Det er bare fantastisk sjovt at spille ishockey, og så er der det sociale sammenhold, som børnene sætter pris på,” afslutter Brian Holleran.